Her okula bir mescit yapılsın öneri

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimbirsen Başkanı Ahmet Gündoğdu, namaz kılmak isteyen gençleri suçluymuş gibi bodrumlara hapsetmek yerine daha önemli bir öneri sundu...

Memursen'e bağlı Eğitimbirsen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, namaz kılmanın yeme içme gibi insan ihtiyacı olduğunu söyleyerek, devletin bu ihtiyacı izbe harita odalarında değil de legal namaz odalarında yapılmasını temin etmesi önerisinde bulundu.

İstanbul'daki namaz kılan gençlerin illegal bir iş yapıyormuş gibi gösterilmesine sert tepki gösteren Gündoğdu, çocukların namaz kılmasının gurur tablosu olduğunu kaydetti. Olayın takdim ediliş şeklinin tam bir vahamet olduğunu belirten Gündoğdu, ?Yani yüzde 100'ü müslüman olmayan bir toplulukta birkaç tane böyle karşı çıkanın ibadeti sözkonusu imiş gibi bir görüntü var. Bu üzüntü verici? diye konuştu.

Gündoğdu, ?İbadetin karşılanabilmesi için legal yerlerin temin edilememesi, sanki bu insanların suç işliyormuş gibi bir görüntü oluşmasına yol açtı. Burada da medyayı ve bu olayın peşine düştüğü anlaşılan veliyi, dikkatle esefle ve üzüntüyle izliyorum? dedi.

Maneviyat eksikliğinden kaynaklanan boşluğu alkol, uyuşturucu, satanizm, misyonerlik gibi kirli akımların doldurduğuna dikkat çeken Gündoğdu, ? Okulların kantinlerinde, bahçelerindeki, yakın yerlerdeki internet kafelerde çocukların zehirlenmesini engellemesi ve bu tehlikeli yaklaşımlardan kurtarılmasına katkıda bulunması gerekenler, yüzde 99'u Müslüman bir ülkede çocukların namaz kılmalarını illegal suç bu çocukları da suçlu ilan etmeleri kabul edilemez? dedi.

Okullardaki uygulamanın dersin işlemesi, ders saatinde öğretmen ve öğrencinin derste bulunması olduğunu kaydeden Gündoğdu, ?Ancak iki ders arasındaki 10 dakikalık teneffüs ve öğlen aralığındaki 1 saatlik öğlen tatili ihtiyaç molasıdır. Bu ihtiyaçlar, yeme, içme olabilir. Namaz kılmayı ihtiyaç görülebilir. İhtiyaç molasını değerlendirmek isteyenlere, sosyal devlet çözüm önerisi getirmelidir? dedi.

Anayasa'da 24 ve 14. maddelerindeki inanç ve ibadet hürriyetine dikkat çeken Gündoğdu, ?Namaz kılmayı yasaklayan hiçbir hüküm yok. Kamu düzeninin aksatılmaması deniliyor. Dolayısıyla bu çocuklar veya öğretmenler dersi terk edip gitmiyor. Kendilerine nizami bir şekilde verilen istirahat saatinde ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Yetkililere düşen, bu ihtiyacın legal olarak suç kabul edilmeden kimseyi suçlu göstermeden namaz kılma odalarının tesis edilmesidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber