Velilerin % 59.6'sı ÖSS için dersaneyi gerekli görüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, velilerle yapılan anket sonucunda "velilerin yüzde 59.6'sının çocuğunun dershaneye gitmeden ÖSS'yi kazanabileceğine inanmadıklarının" ortaya çıktığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, velilerin eğitim ve öğretim sorunlarına ilişkin bakışını ölçen anket çalışmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, velilerin yüzde 72.7'sinin çocuğunu dershaneye gönderdiğini belirttiklerini kaydetti. Özcan, şöyle konuştu:

"Velilerin yüzde 55.3'ü çocuğunun dershaneye gitmeden ÖSS'yi kazanamayacağını düşündüğü için dershaneye gönderdiğini belirtmekte, yüzde 29.8'i de derslerine katkısı olduğu için dershaneye gönderdiğini ifade etmektedir.

Velilerin yüzde 39.2'si çocuklarının hem okula hem dershaneye gitmesinin ÖSS'yi kazanması için faydalı olduğunu söylerken, yüzde 35.3'ü de dershaneye gitmesinin faydalı olduğunu ve derslerine katkısı bulunduğunu ifade etmiştir."

Özcan, velilerin yüzde 64.7'sinin özel okulları akademik açıdan daha başarılı bulduğunu, yüzde 35.3'ünün devlet okullarını daha başarılı bulduğunu belirtti.

Şuayip Özcan, velilerin yüzde 35'inin sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılmasıyla, yüzde 30'unun öğretmenlerin performansa dayalı ücretlendirmeleriyle, yüzde 10'unun da öğretmenlerin dershaneye gitmelerini önleyecek bir ücret artışıyla devlet okullarının eski itibarlarını kazanabileceğini düşündüklerini söyledi.

Ankete katılan velilerin yüzde 46.2'sinin, çocuklarının başarısızlığının nedenini okulda yeterli eğitim alamamasına bağladıklarını belirten Özcan, diğer nedenlerin ise ergenlik sorunları ve kötü arkadaş çevresi olarak belirtildiğini söyledi.

Velilerin yüzde 78.2'sinin öğretmenlerin okullarda "neredeyse hiç verimli olmadıklarına" inanmakta olduklarının tespit edildiğini vurgulayan Özcan, "Velilerin yüzde 58.7'si mevcut eğitim sisteminin Türk toplumunun kimliğine katkı sağlamayacağını düşünüyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber