İşte Erdoğan ve Şener'i Kopartan Diyalog

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

veli toprak

Başbakan Erdoğan ile Şener geçen Salı gecesi Başbakanlık Konutu'nda tartıştı. Şener, Erdoğan'a ?Ömer'i bana karşı kullandın? dedi.

Başbakan Erdoğan ile Şener geçen Salı gecesi Başbakanlık Konutu'nda tartıştı. Şener, Erdoğan'a ?Ömer'i bana karşı kullandın? dedi.

AKP hükümetinin üç numaralı isminin 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını açıklaması AKP'de şok etkisi yarattı. Abdüllatif Şener'in kararına şaşıran AKP'liler, partiyi güçlendirmek için sosyal demokrat isimler başta olmak üzere arka arkaya yapılan vitrin transferlerini hatırlatarak, ?Partinin kuruluşunu gerçekleştiren 4 isimden birinin gidişine yönetim sessiz kalmamalı? eleştirisini yapıyorlar.

Erdoğan-Şener tartıştı

Salı gecesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener üçlü bir toplantı yaptılar. Zaman zaman gerginleşen 1.5 saatlik toplantının tartışma ile bittiği ortaya çıktı. Partinin teşkilat işlerinden kaynaklanan eleştirilerini sıralayan Şener, Sivas AKP İl Kongresi'nde kendi adayına karşı Genel Merkez'in başka ismi desteklediğini hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'a ?Ömer'i (Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız) bana karşı kullandınız? dedi. Bu sözler, üçlü görüşmeyi bitiren cümle oldu. Gül, konuttan ayrılırken Şener'e, ?Çok ağır konuştun? diye sitemde bulundu.

?Biz bölünüyoruz'

Şener'in aday olmayacağını açıklaması AKP teşkilatlarında üzüntüye neden oldu. AKP Genel Merkezi'ne gelen mesajlarda, Şener'in aday olması yönünde görüşler bildiriliyor. Faks, telefon ve mail olarak gönderilen mesajlarda, ?Sağ ve solda tüm partiler birleşirken, biz niye bölünüyoruz?? şeklinde tepkiler iletildiği öğrenildi.

BUZLAR ERİMEDİ...

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in, Başbakan Tayyip Erdoğan'la arasındaki kriz, geçen Perşembe günkü Meclis'te yaşanan Anayasa oylamasına da yansımıştı. Şener ile Başbakan yan yana gelmemeye dikkat ederken, Genel Kurul salonunun arka bölümünde ayrı odalarda oturmuşlardı.

Büyük kayıp

Ahmet Işık (Konya): AKP adına çok büyük kayıp. Ama 'MKYK üyeliğim devam edecek, partideyim' dedi. Ben ümidimi hiç yitirmedim. Pazartesi aday gösterileceğini düşünüyorum.

Üzüldük

Faruk Ünsal (Adıyaman): Abdüllatif Bey'in, TBMM'de bulunmama kararını birçok milletvekili üzüntü ile karşıladık. Ama partiden kopmamış olmasını bizim için teselli kabul ediyoruz.

Beklenmiyordu

Ersönmez Yarbay (Ankara): İki gündür kendisine ulaşmaya çalışıyorum, gerekçelerini öğrenmek istedim. Öğrenmeden değerlendirme yapmak istemiyorum. Aday olmasını arzu ederdim. Böyle bir gelişme beklenmiyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber