Kız lisesinde erkek öğrenci

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Söke Kız Meslek Lisesi'nden mezun olmaya hazırlanan Giyim Üretim Teknolojisi öğrencisi Murat Demir okuldaki performansı ile öğretmenlerini bile şaşırttı.

Bugüne kadar, sadece kız öğrencilerin eğitim gördüğü okula, 4 yıl önce kayıt olan Murat Demir, ilk kez tanıştığı dikiş makinesi ile giyim konfeksiyon branşlarında kısa sürede mesafe kat ederek, kız öğrencilerden geri kalmadı. Sınıfın tek erkek öğrencisi olan Murat Demir'in sergilediği el becerisi ve performansından çok memnun olduklarını söyleyen Okulun Giyim Bölüm Şefi Hediye Muslu, ?Murat, bir çok kız öğrencimizden daha başarılı. Aldığı sorumluluğun bilinci ile başarısını her geçen yıl daha da ileriye taşıdı? dedi.

Okulda başarısı ile kız öğrenciler tarafından da takdir edilen Demir, ?Kız Lisesi'nin erkek öğrencisi olmanın dezavantajlarını ilk yıllarda çok yaşadım. Ancak, zamanla alışarak kendimi mesleğe verdim. Öğretmenlerimin sayesinde, iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Daha okuldan mezun olmadan iş teklifleri almam, bu okulu tercih etmemin doğru bir karar olduğunu ortaya koydu? diye konuştu.

Söke Kız Meslek Lisesi Müdürü Meliha Çalak 1996-97 eğitim öğretim yılında başlayan erkek öğrenci alımının, yapılan yasal düzenleme ile bu yıl sona erdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber