AKP'de 'vitrin' adayları taşları yerinden oynatacak

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört gündür evine kapanıp AKP'nin vekil adaylarını belirlemeye çalışan Erdoğan, yeni vitrine yerleştirdiği adayların yerine kimi feda edeceğini belirlemekte güçlük çekiyor Genel seçimlerde aday göstermek üzere merkez sol ve sağdan isimleri parti saflarına katarak vitrin yenileyen AKP, bu isimlere yer açmak için bazı taşları yerinden oynatmak zorunda kalacak. Başbakan Tayyip Erdoğan dört gündür liste üzerinde çalışıyor.

Yeni dönemde merkeze oturmayı hedef olarak belirleyen AKP, bu amaca hizmet edecek isimleri geçen hafta yapılan iki grup toplantısında kamuoyuna tanıtmıştı. Bu tanıtımın ardından da Erdoğan, 'kimin nereye yerleştirileceğine' ilişkin çalışmaya başlamıştı. Erdoğan'ın listenin YSK'ya verileceği bugün akşam saatlerine kadar sürdürmesi beklenen aday belirleme faaliyetinde, vitrinin yerleştirileceği bölgeler ile bunun için aday gösterilemeyecek isimler üzerinde titiz bir çalışma yaptığı belirtiliyor. Erdoğan'ın, 20 kişiyi aşan bu isimler için kimden feragat edeceği konusunda sıkıntı yaşadığı ve bazı bölgelerde AKP'nin yükün taşıyan isimleri alt sıralara kaydırabileceği kaydediliyor.

AKP'nin YSK'ya vereceği milletvekili aday listesine gireceğine kesin gözüyle bakılan vitrin isimler şunlar:

Ertuğrul Günay, Halut Özdalga, Prof. Zafer Üskül, Ahmet İyimaya, Zafer Çağlayan, Ülkü Güney, Mehmet Domaç, Doç. Dr. Zeynep Dağı, Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, Hamza Yerlikaya, Fazilet Dağcı Çığlık, Osman Yağmurdereli, Reha Çamuroğlu, Erdal Kalkan, Ayşenur Bahçekapılı, İbrahim Yiğit, Mehmet Sağlam, ekonomist Mehmet Şimşek, Nursuna Memecan.

Dinçer de var

Erdoğan, vitrin tanıtımına çağırmadığı, ancak bürokrasi ve diğer alanlardan partiye aday olmak üzere davet ettiği 'içeriden' bazı isimlere de listede yer verecek. Bunların başında da eski Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, eski DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili İdris Güllüce, eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar geliyor. Ayrıca AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara İl Başkanı Nurettin Akman, Diyarbakır İl Başkanı Abdurahman Kurt'un da listelere gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan'ın 'gençlik arkadaşı' gazeteci Fuat Bol'u da aday göstermesi bekleniyor.

Öte yandan, grup toplantısındaki vitrin tanıtımına programı nedeniyle gelemeyen, ancak Erdoğan'ın katılacağını duyurduğu Bayburt Bağımsız Milletvekili Ülkü Gökalp dün AKP'ye resmen katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber