Türbanlı cumhurbaşkanı eşi kabul edilemez

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşadamı Rahmi Koç, AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'de muhafazakar İslam'a doğru bir kayış yaşandığını, buna karşın ekonomide yürütülen akıllı politikalarla 20 senedir atılamayan adımların hayata geçirildiğini söyledi. Cumhuriyet mitinglerinde laikliğin tehlikede olduğu yönünde ortak bir endişenin öne çıktığına işaret eden Koç, "Başı sarılı, tesettürlü kişi sayısı artmış, mayo reklamlarına izin verilmiyor. Bazı yerlerde içki servisi yapılmıyor. Sayın Başbakan 'Bu cumhuriyet laiktir' diyor. Bir oraya, bir de söylenene bakıyorsunuz, ikisi birbirini tutmuyor. Muhakkak ki daha muhafazakâr İslama doğru bir kayış var. Ama bunun derecesi nedir bilemiyorum" dedi.

Rahmi Koç, CNBC-e Business dergisine verdiği röportajda, "Türban köşke çıkmalı mı?" sorusuna, "Kamusal alanlar tarif edilmiş. Şimdi böyle bir tarif varken cumhurbaşkanının eşinin türbanlı olması, bütün bunlar bir kenara atılıyor demektir ki, bu olmaz, kabul edilemez. Diğer taraftan demokratik bir seçimle gelirse o zaman ne yaparız, buna cevap vermek zor. O noktada ortaya 'laikliği korumak için demokrasi dışı adımlar atılabilir mi' sorusu ortaya çıkıyor" cevabını verdi.

Tek parti avantaj oldu

Ekonomiden siyasete Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendiren Koç, ortaya çıkan laiklik endişesine karşın, hükümetin ekonomiyi idare etmede çok başarılı olduğunu belirtti. Koç, "AKP Hükümeti IMF ve Kemal Derviş'in ekonomi programına sadık kalarak çok akıllıca bir iş yaptı. Tek parti olmanın avantajını kullandılar. Süratli karar aldılar. Dört senede koalisyon hükümetlerinin 20 senedir yapmadığı şeyleri yaptılar. Ama 'bu iyilik sokaktaki insana sirayet etmedi' diyorlar. Seçimlerde oy verecek insan 'benim karnım aç' deyip onu mu düşünür, yoksa tesettürü mü, tayin etmek zor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber