Bürokrasiye karşı ofis çözümü geliyor

Haber Giriş : 30 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı yatırımcının bürokratik engelleri aşmasını sağlamak üzere, illerde koordinasyon amacıyla ?tek durak ofisi' oluşturulacak.

Yabancı yatırımcının türkiye'den kaçmasına neden olan bürokrasi çilesine son vermek için yeni proje. tüm işlemler illerde oluşturulacak ?Tek Durak Ofisi? isimli koordinasyon kurulları tarafından sonuçlandırılacak.

Yabancı sermayeyi çekmek üzere harekete geçen AKP Hükümeti, hazırladığı tasarılarla bürokrasiyi aradan kaldırıyor. İl valilikleri bünyesinde oluşturulacak koordinasyon kurulu ve sekreteryadan oluşacak ?Tek Durak Ofisi' izin sürecini hızlandırmayı hedefliyor.
Oluşturulacak kurulda, kamu kuruluşları yanısıra belediye ve meslek odası temsilcileri de bulunacak. Yatırımlarla ilgili izinler ve işletmeye alma gibi konular bu kurul üzerinden karara bağlanacak.

SÜREÇ HIZLANDIRILACAK
İşlemlerin tek elden takibinin sağlanmasının yanısıra kısa sürede sonuç da alınabilecek. Kanun tasarısı, görüşleri alınmak üzere ilgili kamu kuruluşlarına gönderildi.

Devlet Bakanı Ali Babacan'ın başkanlığında toplanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu ise, Tek Durak Ofisi'nin uygulamalarında çıkabilecek sorunları ele alacak.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber