Ekonomi kuruluşlarından Meclis'e transfer

Haber Giriş : 05 Haziran 2007 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EKONOMİ KURULUŞLARINDAN MECLİS'E TRANSFERLER

-Genel seçimlerde milletvekili adayı olan isimlerin arasında ekonomi ile ilgili kuruluşlardan bazı isimler dikkat çekti. AKP'de; DSİ Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Veysel Eroğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Zafer Çağlayan, Merrill Lynch'ten Mehmet Şimşek, SPK üyeliğinden ayrılan İbrahim Mete Doğruer, DPT Müsteşar Yardımcılığından ayrılan Lutfi Elvan garantili sıralardan aday gösterildi.

-CHP'den, AKP hükümeti döneminde görevinden ayrılan Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak, TESK Başkanı Derviş Günday, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın aday gösterildi. CHP'den aday gösterilen bir başka isim de, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in danışman olarak atamak istediği, ancak sosyal demokrat olduğu gerekçesiyle ataması Başbakanlık'tan dönen Necdet Pamir oldu. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de, Demokrat Parti'nin Ankara Birinci Bölge birinci sırasından aday oldu.

Genel seçimlerde milletvekili adayı olan isimlerin arasında ekonomi ile ilgili kuruluşlardan bazı isimler dikkat çekti.
AKP'de; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden adaylık için istifa eden Veysel Eroğlu, Afyon ikinci sıradan aday gösterildi. TOBB Başkan Yardımcısı ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, AKP Ankara İkinci Bölge üçüncü sırada yer aldı. Merrill Lynch'te çalıştığı dönemde Türkiye ve özellikle hükümetin uygulamaları için olumlu raporlar açıklanmasının ardından, adaylık için bu kuruluştaki görevinden ayrılmasıyla tartışma konusu olan Mehmet Şimşek, AKP Gaziantep birinci sıradan aday gösterildi.

SPK VE DPT'DEN İSTİFALAR SONUÇSUZ KALMADI

AKP hükümeti tarafından SPK üyeliğine atanan İbrahim Mete Doğruer, adaylık için bu görevinden ayrılmasının ardından, AKP Osmaniye birinci sıra adayı oldu.
AKP hükümeti tarafından DPT Müsteşar Yardımcılığı görevine atanmış bulunan ve Doğruer gibi adaylık için istifa eden Lutfi Elvan da, AKP'den Karaman birinci sıra adayı olarak belirlendi.

HAZİNE ESKİ MÜSTEŞARI CHP'DEN ADAY
CHP'nin ekonomi ile ilgili adayları arasında en dikkat çeken isim, AKP hükümeti döneminde görevinden ayrılan Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak oldu. Öztrak, CHP Tekirdağ ikinci sıradan aday gösterildi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı (TESK) Başkanı Derviş Günday, CHP Çorum birinci sıradan aday oldu. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın da, CHP Ankara İkinci Bölge yedinci sıradan aday gösterildi.

Enerji Bakanı Hilmi Güler'in danışman olarak atamak istediği, ancak sosyal demokrat olduğu gerekçesiyle ataması Başbakanlık'tan dönen Necdet Pamir de CHP'den aday oldu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan bir süre önce emekli olan enerji uzmanı Pamir, Aksaray'da birinci sıradan aday gösterildi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Demokrat Parti'nin Ankara Birinci Bölge birinci sırasından aday oldu..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber