Beyazıt'ta öğrenci-polis gerginliği

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi önünde fakülteler arası geçiş yasağını protesto etmek için basın açıklaması yaptıktan sonra üniversiteye girmek isteyen öğrencilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

Yaklaşık 100 kişiden oluşan öğrenci grubu, fakülteler arası geçiş yasağını protesto etmek için İstanbul Üniversitesi Beyazıt Merkez Kampüsü önünde toplandı. "Biz üniversiteliyiz eğitim hakkımızı sınırlayamazsınız" şeklinde pankart açan ve üzerinde "Fakülteler arası geçiş yasağına son" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, eylemlerini zaman zaman slogan atarak sürdürdü. Açıklamada fakülteler arası geçiş yasağına son verilmesini talep eden öğrenciler adına konuşan grup üyesi, "Bu yasak Türkiye'deki üniversiteler içinde sadece İstanbul Üniversitesi'nde vardır ve 2 yıldır kesintisiz uygulanmaktadır. Öğrencilerin büyük çoğu bu yasağın kaldırılmasını istiyor. Bugün bu yasağın kalkması için topladığımız binlerce imzayı fakülte dekanlıklarına teslim ettik. Haklı ve meşru taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi.

Ardından eylemci öğrenciler, üniversitenin ana giriş kapısından içeri girmek istedi. Polis öğrencilerin girişine izin vermedi. Bazı eylemciler, kimlik kartlarını göstererek, "Bu üniversite bizim, siz neden bizi engellemeye çalışıyorsunuz, okuma hakkımızı istiyoruz" şeklinde bağırarak tepki gösterdi. Emniyetin yetkilisi ise öğrencilere, "İzinsiz bir basın açıklaması yaptınız, devam ederseniz müdahale etmek zorunda kalacağız" şeklinde uyarıda bulundu. Uyarılar üzerine sloganlar atarak Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi önüne kadar yürüyen grup üyeleri daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber