Batman'da Baykal'ın posterleri yakıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaklaşan 22 Temmuz seçimleri öncesinde ilk liste tepkisini Batman'da aldı.

Milletvekili 1. sıra adayı olması beklenen Gercüş Eski Belediye Başkanı Bedrettin Ekmen'in liste dışında tutulması ve Hüseyin Yaşar ile ekibinin milletvekili adayı yapılmasına kızan CHP Batman İl Örgütü ve ilçe örgütleri parti binasında toplandı.

Bir süre istişare yapan partililer daha sonra partide asılı bulunan CHP lideri Deniz Baykal'ın posterlerini yaktı. Cam çerçeveli posterleri parti binasından aşağı atan Bedrettin Ekmen ve yanlıları posterleri yakarak tepkilerini gösterdi.

Deniz Baykal lehine sık sık sloganlar atan Ekmenler ve yanlıları parti binasındaki tüm deniz Baykal posterlerini toplayarak yırttı ve ateşe verdi.

Yıllardır CHP çizgisinden ayrılmayan Ekmen ailesi listede yer almayınca tepkisini sert bir şekilde dile getirdi. Partide toplanan kalabalık partili topluluğu uzun yıllardır CHP'den ayrılamayan Ekmen'leri yalnız bırakmadı.

CHP'li olduğunu belirten Ekmen artık Genel Başkan Baykal'la hiçbir şekilde birlikte çalışmayacaklarını açıkladı.

81 yıllık CHP'li olduklarını söyleyen İl Başkanı Orhan Ekmen Deniz Baykal'a çok tepkili olduklarını ve partiden toplu halde istifa ettiklerini söyledi.

Ekmen, şok iddiasında kendilerine tercih edilen kişilerin CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan'a para verilerek yerlerine aday gösterildiğini iddia etti.

CHP bayrağının Güneydoğu'da onurla taşıdıklarını söyleyen Ekmen son dakikada yapılan kirli pis menfaate dayalı manevralarla CHP'den dışlanmalarını hazmedilecek ve kabullenilecek bir durum olmadığını kaydetti.

Ekmen, "Mensubu bulundukları CHP'de vizyonları yüzde yüz ters olan ve her partide adeta boy gösteren bukalemunların tercih edilmesinin kendi var oluşlarının intiharıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber