Flaş... TSK, Kuzey Irak'a girdi

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kerem Türk bildiriyor

Kuzey Irak sınırda uzun süredir yığınak yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, sınırı 30 kilometre geçtiği bildirildi. Yapılan takip operasyonlarında sınırı geçen Türk birliklerinin tampon bölgeler oluşturarak geri çekilmedikleri ve mevzilendiği haberleri alınıyor.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, kara birlikleri, Irak sınırını geçtikten sonra PKK'nın olası kamplarına yönelik önce top atışları yapıyor, sonra bölgeyi temizledikten sonra oradan ayrılmayıp, yeni mevziler oluşturuyor.

Sınırlı operasyonun amacının PKK'yı bölgeden kovmak ve lojistik desteğini kesmeye yönelik olduğu bildirildi. PKK'dan temizlenen bölgeye konuşlanan askeri birliklerin tekrar bölgeden çıkmıyor. Bu nedenle PKK'nın hareketlerini kontrol altında tutan TSK 30 kilometre içerde temizlediği bölgeyi kontrol altında tutmayı hedefliyor.

Kuzey Irak'taki Amadiya yakınlarında bulunan Türk askerlerinin desteği ile yapılan sınır operasyonun kapsamı konusunda da ise çelişkili bilgiler geliyor.


TSK'NIN SINIR ÖTESİ OPERASYON YAPTIĞI BİLDİRİLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kuzey Irak sınırlarına girdiği ve PKK unsurlarına karşı operasyon başlattığı bildiriliyor. Önce askeri kaynaklar tarafından doğrulanamayan bu bilgi daha sonra teyid edildi.


AP: 2 bin Türk askeri K.Irak'ta

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kuzey Irak sınırlarına girdiği ve PKK unsurlarına karşı operasyon başlattığı bildiriliyor. Önce askeri kaynaklar tarafından doğrulanamayan bu bilgi daha sonra teyid edildi.

Haberi ilk önce AP Haber Ajansı duyurdu. Ajans, birkaç bin Türk askerinin Kuzey Irak sınırını geçtiğini yazdı.

Reuters'in haberine göre ise Genelkurmay, Türk askerinin Kuzey Irak'a geçtiğini teyid etmedi.

Kürt yetkili Akit Hüseyin de Türk askerinin Kuzey Irak sınırını geçtiğini yalanladı.

Ancak, CNN International'a göre Pentagon Türk askerinin K. Irak'a geçtiğini doğruladı.

Beyaz Saray ise bölgedeki ABD askeri kaynaklarından Türk askerinin Irak sınırında bir aktivite içinde olmadığına dair bilgi alındığını açıkladı.

Bu arada bölgesel Kürt yönetimi, Türk askerlerinin Kuzey Irak'a girmediğini açıkladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber