Liste dışı kalan CHP'liler tek tek basın açıklaması yapıyor

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz Seçimlerinde liste dışı kalan milletvekilleri tek tek basın açıklaması yapıyor. CHP'liler, liste dışı kalmayı normal olarak değerlendirdi.

-CHP Antalya Milletvekili Baloğlu: ?Sürmekte olan tartışmalara katılmayacağım. Benim listede yer almamış olmamı, bir fırsat gibi değerlendirip, CHP'yi yıpratmalarına izin vermeyeceğim.?

-CHP Antalya Milletvekili Ekmekçioğlu: ?Milletvekilliği bir meslek değil, görevdir. Zaman zaman değişiklikler olacaktır. Bunu normal karşılıyorum. Genel merkezimizin işinin de ne kadar zor olduğunun bilinci içerisindeyim.?

-AKP'li Özal da siyasetin bir bayrak yarışı olduğuna vurgu yaparak, parti yönetiminin hesaplara ve mantığa dayalı bir liste yaptıklarına dikkat çekti.

ANKARA(ANKA)- 22 Temmuz seçimlerinde liste dışı kalan milletvekilleri tek tek basın açıklaması yapıyor. CHP'liler, liste dışı kalmayı normal olarak değerlendiriyor.

22 Temmuz genel seçimlerinde liste dışı kalan milletvekillerinin son iki gündür bir ?küskün hareketi? başlatacakları yönündeki haberlere CHP'lilerden açıklık getirildi. CHP'li vekiller yaptıkları yazılı açıklamalarında şöyle dedi:

CHP'Yİ YIPRATMALARINA İZİN VERMEYECEĞİM

CHP Antalya Milletvekili Baloğlu: ?Sürmekte olan tartışmalara katılmayacağım. Benim listede yer almamış olmamı, bir fırsat gibi değerlendirip, CHP'yi yıpratmalarına izin vermeyeceğim. Dört buçuk yıl milletvekilliği süremdeki yoğun çalışmalarımı bilenlere sesleniyorum. Tartışmaları bırakın, partimize omuz verin. Ne halkıma küserim ne de partime. Darılmamı gerektiren bir durum yoktur. En küçük bir eylemin içinde olmam.?

GÜN KİŞİSEL HIRS VE İHTİRASLARIN GÜNÜ DEĞİL

CHP Antalya Milletvekili Ekmekçioğlu; ?Yapılacak seçimler normal bir süreç değildir. Laik Cumhuriyetimizin, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün tehdit edildiği, her gün çok değerli vatan evlatlarının şehit edildiği, ekonomimizin ciddi sıkıntılar sıkıntılar içinde olduğu bir ortamda seçimlere gidilmektedir. Günün, kişisel hırs ve ihtirasların, beklentilerin ön plana çıkarılma günü değil. İnayorum ki CHP iktidar, Genel Başkan başbakan olacaktır? diye konuştu.

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Özal ise düşüncelerini ?Aday listelerinde yer bulamayan milletvekili arkadaşlarımın da affına sığınarak çok kısaca belirtmek isterim ki, bu gerçekten bir bayrak yarışıdır. Parti yönetiminin içinde bulunduğu zor koşullar altında, herhangi bir duygusallığa girmeden ve tamamen hesabı ve mantığa dayanarak bu listeyi yaptığına milletvekili arkadaşlarımın inanması gerekir. Ak Parti yeniden iktidara gelerek, kaldığı yerden devam edecek? şeklinde dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber