Hürriyet komutanları karıştırdı

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet Gazetesi yazıişleri yapılan editoryal hata ile karıştı. İzmir'deki komutana, Hakkari'de inceleme yaptırdılar. Ancak geç farkına varılan karışıklık Hürriyet İnternet sayfasından kaldırıldı.

Ankara- Hürriyet Gazetesi bugünkü sayısında büyük bir yanlışlığa imza attı. Hürriyet birinci sayfasından, İzmir'de görevli, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın, dün gece Hakkari'de, Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan, Üzümlü karakoluna giderek inceleme yaptığını yazdı.

Sarıışık bir yıldır Ege Ordu Komutanlığı görevinde.

2 Ordu Komutanı ise Orgeneral Hasan Iğsız .

Hürriyet'in basımı tamamlandıktan sonra farkına varılan hata Hürriyet İnternet sayfalarında düzeltildi. Ancak yaklaşık altıyüzbin Hürriyet okuru bu hatayı okudu. Bilmeyenler Ege ordu Komutanının Hakkari'ye gittiğini sandı. Bilenler ise telefonla arayarak Hürriyet Yazıişlerine bu hatayı bildirdi.

Hürriyet'in haberinde şöyle denildi: "2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın dün Irak sınırının sıfır noktasındaki karakolları ziyaret etmesi sırasında yaşanan askeri hareketlilik, tüm dünyaya Türk birlikleri Kuzey Irak'a sınır ötesi harekat başlattı olarak yansıdı. Orgeneral Sarışık, dün sabah erken saatlerde beraberinde nisan başından bu yana süren ve terör örgütü PKK'ya ağır zayiatlar verdiren 'Balyoz Operasyonu'nda önemli görevler üstlenen iki korgeneralle birlikte Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde sınırın sıfır noktasındaki Üzümlü Karakolu'nda inceleme yaptı. Helikopterlerle karakola gelen komutanlar, konuşlanan birliklerde ve arazide incelemelerde bulundu."

Oysa Orgeneral Sarıışık geçen yıl Ağustos ayından bu yana Ege Ordu Komutanı olarak görevi yapıyor ve İzmir'de bulunuyor.

2 Ordu Komutanlığı görevini ise Orgeneral Hasan Iğsız yürütüyor.

Orgeneral Iğsız, geçen Ağustos terfilerinde KKK Lojistik Başkanlığından 2. Ordu Komutanlığına getirilmişti.

HAVADAN YOĞUN KORUMA

Komutanların sınır boyunda yaptıkları incelemeye çok sayıda asker katılırken, helikopterler de sınır boyunca uçarak havadan koruma sağladı. Sınırda yaşanan yoğun hareketlilik, Türk birliklerinin Kuzey Irak'a operasyon başlattığı olarak algılandı. Üzümlü Karakolu'nun karşısındaki Sereze bölgesindeki Kürt köylerinde oturanlar, paniğe kapılarak Irak güvenlik birimlerine "Türkler sınır ötesi operasyon başlattı" diye bildirdi.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber