Saadet Partisi, 'her okula bir mescit' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAADET Partisi (SP) Bursa İl Gençlik Kolları üyeleri, ?Her okula bir mescit' adı altında imza kampanyası başlattı.

SP Bursa İl Gençlik Kolları üyeleri, İstanbul Bağcılar Lisesi'nde öğrencilerin toplu namaz kılması ile ilgili haberlerin ardından, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı. ?Her okula bir mescit' adı altında imza kampanyası başlattıklarını söyleyen SP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Molla Salih, ?Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulda ibadet etmek isteyen öğrencilere yönelik 1977 yılına ait genelgesine göre, okulda dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilerin bu ihtiyaçlarını, okul yöneticilerinin kanuni mevzuat gereğince karşılaması gerekir'' dedi.

Okul yöneticilerinin Anayasa'nın 24'üncü maddesindeki din ve vicdan hürriyetiyle ilgili hükümler gereği, okullarda mescit açmak zorunda olduğunu savunan Salih, ?İnfiale neden olan bu üç beş çocuk kimdir? Sırtlarında bomba mı taşıyorlardı? ?Kahrolsun cumhuriyet' diye slogan mı atıyorlardı? Vatanına milletine karşı bir duruş mu sergiliyorlardı? Ayaklar baş oldu. Sözde her biriniz, dine saygılısınız ama nerede bir din konusu geçse hep bir ağızdan karşı durursunuz. Neden içinizden birileri çıkıp mertçe aslında İslam'a karşı olduğunuzu itiraf edemiyorsunuz?'' diye konuştu.

Salih, ?İlköğretime kadar inen uyuşturucu partilerini haylazlık diye geçiştiren, sınıflarda toplu ve canlı taciz görüntülerine şaka süsü vermeye çalışanlar, bir okulun bodrum katında üç beş çocuğumuzun namaz kılmasını, hainlik ve cumhuriyet düşmanlığı noktasına getirmeye çalışan ses kimin sesi?'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber