AK Parti'de adayları karne belirledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ?Her adayın bir karnesi vardı. Bu karne halka ve kamuoyuna soruldu. Teşkilatlarda bir yoklama yapıldı. Ankara'da bir mülakat yapıldı. Daha sonra sayın Başbakan'ın başkanlığındaki 8 kişilik heyetle bunlar değerlendirildi. Hiç birimiz Hz. Ömer değiliz. Mutlaka haksızlıklar yanlışlıklar olabilir? dedi.

Bakan Özak, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, 2 hafta önce Şırnak ve Siirt arasındaki kırsal bölgede teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu ağır yaralanan, 1 hafta önce de tedavi gördüğü Ankara GATA'da kurtarılamayarak şehit olan Piyade Asteğmen Mesut Uzun'un Trabzon'un Araklı İlçesi'ne bağlı Turnalı Köyü'ndeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Asteğmen Uzun'un anne ve babasına sarılarak başsaylığı ve sabır dileyen Bakan Özak, daha sonra şehidin bayrak ve çiçeklerle süslü mezarı başında dua etti. Bakan Özak, acılı aileye, ?Başbakanımızın da selamı var. Çok işi olduğu için gelemedi? dedi.

ÖLENE KADAR MİLLETVEKİLLİĞİ YAPILMIYOR

Ziyaretin ardından gazeticilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özak, milletvekili aday listeleri konusunda şunları söyledi:

?Önce sayın Başbakan ve arkadaşları tarafından bir tercih yapıldı. İkinci tercihte ise her adayın bir karnesi vardı. Bu karne halka ve kamuoyuna soruldu. Teşkilatlarda bir yoklama yapıldı. Ankara'da bir mülakat yapıldı. Daha sonra sayın Başbakanın başkanlığındaki 8 kişilik heyetle bunlar değerlendirildi. Hiçbirimiz Hz. Ömer değiliz. Mutlaka haksızlıklar yanlışlıklar olabilir. Bu seçim önemli. Bugün biz varız, yarın yokuz. Hiçbirimiz ölene kadar milletvekili kalmıyor.?

Bakan Özak, AKP milletvekili aday listelerinden, ?Milli görüşçülerin silindiği' şeklindeki görüşlerin doğruyu yansıtmadığını söledi.

?TSK İLE UYUM İÇİNDEYİZ'

Bir gazetecinin, Kuzey Irak sınırındaki gelişmelerle ilgili sorusunu da yanıtlayan Bakan Özak, ?Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri ile hükümetimiz arasında bir uyumsuzluk sözkonusu değil. Karşımızda düzenli bir ordu yok. Terör örgütü var. Türkiye zaten Irak'ta. 1 Mart tezkeresi ve bir harekat tartışılabilir. Gerekli olan bazı şeyler yapılıyorsa da bu bir harekat şeklinde değil. TSK ile hükümet oturup konuşur ve anlaşır, gerekliyse yapılır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber