8 Haziran 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Haziran 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADAY LİSTELERİ İÇİN SON GÜN

-Seçime girecek siyasi partiler listelerindeki eksiklikleri tamamlayarak milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na bildirecek. YSK'ya yapılacak eksik bildirimlerin ardından geçici aday listeleri 10 Haziran tarihi itibariyle ilan edilecek. Listelere itirazlar da 11 Haziran'da sona erecek.

-MERKEZ SAĞDA GERGİN BEKLEYİŞ

-Dün DP ile Anavatan Partisi arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşanırken, kısa vadede seçim ittifakı, uzun vadede ise bütünleşmeye ilişkin son sözü DP Genel Başkanı Mehmet Ağar söyleyecek. ANAVATAN, Mumcu'nun açıklamaları ve MKYK toplantısından çıkan kararın ardından bugün de Ağar'dan gelecek açıklamalar bekleniyor. Ağar'ın ANAVATAN'ın istediği yönde bütünleşme takvimini kamuoyuna açıklaması ve aday listelerinde de beklentileri karşılayacak bir tavır sergilemesi halinde ANAVATAN seçimlerden çekilecek ve DP listelerinden seçime girecek. Aksi halde ise her iki parti de tek başına yola devam edecek.

-OKUYAN CHP'DE

-Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret ediyor. Seçime katılmayan Hürparti'nin Genel Başkanı Okuyan, seçimler de CHP'ye verecekleri destek mesajını Baykal'ı iletmesi bekleniyor. (Saat:13.00)

-TÜSİAD YİK TOPLANIYOR

-TÜSİAD'ın 2007 yılı ikinci Yüksek İstişare Konseyi toplantısı yapılıyor. Toplantı öncesi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç konuşma yapacak.(Saat:10.00)

-SABANCI HOLDİNG'DEN BASIN TOPLANTISI

-Sabancı Holding, Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek.(Saat:10.00)

-TÜRKİYE'YE 3 AYDA 9.1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM GİRİŞİ OLDU

-Türkiye'ye yılın ilk çeyreğinde net doğrudan uluslararası yatırım girişi 9.1 milyar dolar oldu. Aynı dönemde sermaye girişi de toplam 8.1 dolara ulaştı. Bu tutarın 6.1 milyar doları mali aracı kuruluşlardan kaynaklandı. Nakit sermaye girişinin yüzde 47.1'i AB ülkeleri, yüzde 40.1'i de ABD kaynaklı oldu.

-?367 ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM EN BÜYÜK MİRAS?

-CHP PM üyesi ve Manisa 1. sıra milletvekili adayı Şahin Mengü, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 367 şartı gerektiği görüşünü ilk kez kendisinin ortaya attığını hatırlatarak, ?Bu konuyu ilk gündeme getiren benim. Bu da benim çocuklarıma bırakacağım en büyük miras. Çünkü 367'yi o tarihte oraya koyanlar sırf keyif olsun diye koymamışlar. Cumhurbaşkanlığı gibi yüce bir makam, toplumun büyük bir kesimin uzlaşısıyla ortaya çıksın diye konulmuş bir madde? dedi.

-YABANCILAR BORSA'DA DÖRT AYDA 37.1 MİLYAR DOLARLIK İŞLEM YAPTI

-Yabancı yatırımcı İMKB'de bu yılın ilk dört aylık döneminde toplam 37.1 milyar dolarlık alım-satım işlemi yaptı ve söz konusu işlemler 3.1 milyar dolarlık alımla sonuçlandı.

-TMSF 77 TABELA ŞİRKETİNİ TASFİYE EDECEK

-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, birçoğu tabela olan 77 şirketin tasfiye sürecini başlattı. Fon'a geçen 148 şirketin ?sicilde telkini? yapılarak tasfiye edilirken, 2007 yılında bu kapsama alınan firma sayısı da 57 oldu.

-TACİZE UĞRAYAN KADIN TAZMİNATA MAHKUM OLDU

-Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, hastasını taciz ettiği gizli kamera çekimleri ile kesinlik kazanan doktorun açtığı tazminat davasında emsal bir karar verdi. Genel Kurul, kendisine muayene için gelen hastasını taciz ettiği kesinlik kazanan doktorun açtığı tazminat davasında, tacize uğrayan hastanın tazminata mahkum edilmesi gerektiğine hükmetti. Tacize uğradığını belirten kadın hastanın, kendisini taciz eden doktor hakkında dava açmadığına dikkat çeken Yargıtay, tacize uğrayan kadının gizli kamera ile çekim yaparak doktorun kişilik haklarına saldırdığını belirtip tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN SINAV ÖNCESİ KAHVALTI ÖNERİLERİ

-Sağlık Bakanlığı, 10 Haziran Pazar günü yapılacak olan OKS öncesi, öğrencileri beslenme konusunda uyardı. Düzenli ve uygun beslenme ile stresin ortadan kaldırılabileceğini bildiren Bakanlık, sabah kahvaltısında peynir, yumurta, birkaç dilim ekmek, pekmez-tahin, zeytin, domates, yeşil biber ve salatalığın yanı sıra maydanoz ya da meyve yenilmesini de önerdi.

-DANİMARKA'DA İLGİNÇ KARAR: ?POLİS GÖÇMENLERİN YÜZÜNE SÖYLEMEDİĞİ SÜRECE IRKÇI İFADE KULLANABİLİR?

-Avrupa Birliği üyesi Danimarka'da polis yetkilileri tarafından hazırlanan bir raporda, Danimarka polisinin göçmenler hakkında ırkçı ifadeler kullandığı belgelendi. Ancak Danimarkalı yetkililer, polisin bunları göçmenlerin yüzüne karşı söylemedikleri için soruşturma açmaya gerek olmadığına karar verdi.

-BAKAN KOÇ'TAN BASIN TOPLANTISI

-Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007 kazı sezonunun başlaması dolayısıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.(Saat:9.30)

-TÜRK GEMİLERİ GRİ LİSTE'DE

-Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk bayraklı gemilerin Kara Liste'den Beyaz Liste'ye geçişiyle ilgili basın toplantısı düzenliyor.(Saat:10.00.)

-SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, ?Nisan 2007 Sanayi Üretim Endeksi?ni açıklıyor.(Saat:10.00)

-3. LPG-CNG KONGRE VE SERGİSİ BAŞLIYOR

-TMMOB Makina Mühendisleri tarafından düzenlenen ?3. LPG-CNG Kongre ve Sergisi? başlıyor.(Saat:10.00)

-SAĞLIKÇILARDAN BASIN TOPLANTISI

-TTB, SES ve Dev-Sağlık İş, ?Tedavi Yardımı Genelgesi? ve hastanelerde uygulanan ?yap-işlet-devret? modeli ile ilgili ortak basın toplantısı düzenliyor.(Saat:12.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber