Merkez sağda liste mesaisi

Haber Giriş : 08 Haziran 2007 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eksikleri giderilen aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na verilmesine saatler kala merkez sağda liste mesaisi yaşanıyor. Dün yaşanan yoğun görüşme trafiği ve Mumcu'nun açıklamalarının ardından DP, aday listesini Mumcu'ya ulaştırdı. Mumcu ise DP listesindeki boşluk ve eksiklikleri Anavatanlı adaylarla dolduracak, çekilmesini ve yerine Anavatanlı adayların yerleştirilmesini istediği illeri de belirleyecek. Ağar'ın listeye son şeklini vermesinin ardından, saat 17.00'ye kadar liste YSK'ya verilecek, Anavatan ise seçimlerden çekildiğini bildirecek.

ANKARA (ANKA)-Merkez sağda, birleşme hayallerinin suya düşmesi nedeniyle yaşanan gelişmeler DP ve Anavatan'ın seçim işbirliğine gitmesine yol açtı.

DP ile Anavatan arasında dün gün boyu devam eden görüşme trafiğinin ardından bugün de merkez sağda liste telaşı yaşanıyor. Mumcu'nun dün yaptığı açıklama doğrultusunda, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın bütünleşme takvimi konusunda bir açıklama yapması beklenirken, DP listesinin de Mumcu'ya ulaştırıldığı kaydedildi. Mumcu ise kurmaylarıyla birlikte, DP listesindeki boşluklara Anavatanlı adayları yerleştirecek, çekilmesini istediği DP'li adaylar konusunda da yine son kararını verecek ve yerlerine konulacak Anavatanlı adayları belirleyecek. Liste üzerinde Mumcu'nun çalışmaları tamamlandıktan sonra da DP Genel Başkanı Mehmet Ağar son kararını verecek ve aday listesi Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak. Liste pazarlığının olumlu sonuçlanması ve Ağar'dan beklenen açıklamanın gelmesi halinde de Anavatan seçimlerden çekildiğini YSK'ya bildirecek ve DP listelerinden seçime girecek.

MUMCU ADAY OLMAYACAK

Anavatan Genel Başkanı Mumcu 22 Temmuz seçimlerinde aday olmama kararında. Mumcu ile Ağar arasında yapılan telefon görüşmelerinde Ağar'ın Mumcu'ya Isparta'dan seçilmesinin zor olduğu gerekçesiyle Elazığ'ı önerdiği ancak Mumcu'nun bunu kabul etmediği belirtildi. Mumcu aday olmama ve partinin başında kalma kararını ise ?sade bir üyelikten başka bir şey istemiyorum? sözleriyle ortaya koymuştu. Mumcu'nun yanısıra kurmaylarının da aday olmama eğiliminde olduğu kaydedildi. Bu konuda son kararı ise Mumcu'nun vereceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber