Ambulansla uyuşturucu sevkiyatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da düzenlenen operasyonda, Hakkari'nin Yüksekova İlçe Devlet Hastanesinden Van'a yaralı taşıyan ambulansta yapılan aramada 50 kilogram saf eroin ele geçirildi.

Hakkari ve Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ortaklaşa yürüttükleri operasyonda, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekeyi takibe aldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olan ve şebeke elemanı olduğu iddia edilen İ.T, ilçede meydana gelen silahla yaralama olayında yaralanan 2 hastayı Devlet Hastanesine ait ambulansla Van'a getirmek üzere yola çıktı.

Takibe alınan ambulans, ilçeden getirdiği 2 yaralıyı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine bıraktıktan sonra dinlenmek üzere Van Eğitim ve Sağlık Ocakları Tesisine gitti.

Ambulansta görevli doktor ve hemşireyi tesise bırakan, ambulans sürücüsü İ.T, araçla çıkış yaptığı sırada Narkotik ekiplerince gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İ.T'nin kullandığı ambulansta yapılan aramada, arka kısımda bulunan sedyenin altındaki 4 adet sağlık çantasında 50 kilogram saf eroin ele geçirildi.

Hakkari'den İstanbul'a ve buradan Hollanda'ya götürülmek üzere hazırlanan uyuşturucuyla ilgili, Emniyet Müdürlüğü ekipleri Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Z.B. ve Y.B'yi de gözaltına aldı.

Gözaltına alınan ambulans sürücüsü İ.T. ile olayla bağlantısı bulunan Z.B. ile Y.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2007 yılı içerisinde 912 kilo 970 gram eroin ile 989 kilo 70 gram esrar maddesinin ele geçirildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber