Cem Vakfı: AKP'ye itibar etmeyeceğiz

Haber Giriş : 10 Haziran 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı (CEM) Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Alevi oylarının artık çantada keklik gibi görülemeyeceğini söyledi. Seçimlerde destekleyecekleri partiyi henüz belirlemediklerini ifade eden Doğan, ancak Aleviler'den AKP'ye fazla itibar etmemelerini isteyeceklerini belirtti. Doğan, diğer partilerin de seçim bildirgelerini beklediklerini söyledi.

Alevi toplumunun önde gelen isimlerinden Prof. Dr. İzzettin Doğan seçimlerde hangi partiyi destekleyecekleri konusunda ANKA'ya önemli açıklamalarda bulundu. Partilere karşı tavırlarının belli olduğunu ifade eden Doğan, "Biz hangi partiliyi destekleyeceğimizi değil, hangi partinin karşısında olduğumuzu söylüyoruz. Bugünkü iktidar beş yıl içinde Alevilere ilişkin hiçbir olumlu adım atmadı. Beş yıl içinde tek bir Alevi'nin elini bile sıkmadılar. Bu yüzden, Alevi yurttaşlarımızdan AKP'ye fazla itibar etmemelerini isterim" dedi.

Laik cumhuriyetten yana olan partilerle olan ilişkilerini koruduklarını belirten Doğan, Anayasa'nın, 10. Maddesinde dile getirilen, "Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar" ifadelerini Aleviler açısından uygulayacak siyasi partilere destek verebileceklerini belirtti. Doğan, siyasi partilerin Aleviler lehine yapacakları düzenlemeleri basın ve halk önünde açıklamaları gerektiğini kaydetti.

Prof. Doğan, siyasi partilerin seçim bildirgelerini beklediklerini belirtirken, destek verecekleri partinin 12 Temmuz'a doğru netleşeceğini ifade etti. CHP, MHP, DP ve Genç Parti'nin seçim bildirgelerini beklediklerini anlatan Doğan, şöyle dedi:

"Bütün siyasi partiler karşısında tavrımız 12 Temmuz'a doğru netleşecek. Alevilere verilmeyen temel anayasal haklarla ilgili ne vaatte bulunacaklar, vaatlerini hangi yöntemlerle yapacaklar. Bütün bunları bekleyeceğiz. Artık Aleviler, çantada keklik değil. Bu bütün partiler için geçerli. Bu arada, biz şu partiyi destekleyeceğiz derken de bunu bütün Aleviler adına yapmayacağız. Sadece temsil ettiğimiz kurumlar adına, bizi seven, bize güvenen ve kendilerini temsil ettiğimizi düşünen insanlar adına bu beyanda bulunacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber