Yaşar Nuri Öztürk'ten CHP'ye ağır suçlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim çalışmaları ve parti binasının açılışı için Malatya'ya gelen Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, CHP ve Deniz Baykal'ı Atatürk üzerinden siyaset yapmakla suçladı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Öztürk, partilerin seçim çalışması için hazineden toplam 380 milyon YTL alacağını belirterek, bu paradan en çok payı olanlardan biri olan ve kendisinin de milletvekili seçildiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk üzerinden siyaset yaptığını kaydederek, "Atatürk bu kadar parayı sağa sola savuranları plastik kirliliğe yol açanları kabul eder miydi?" diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve CHP'nin din ve Atatürk arkasında siyaset yaparak halkın parasını mitinglerde kullanmasının kabul edilemez olduğunu savunan Öztürk, "Bu paraların hiç değilse üçte biri ile okulu olmayan köylere okul yaptırsınlar. Hem reklam yapmış olurlar hem halkın gönlünü alırlar hem de hak yerini bulur" dedi.

Seçim harcamalarının hukuki bir altyapısının olmadığını ifade eden Öztürk, Anavatan ve Doğru Yol Partisi'ni ima ederek, "Böyle harcamalar yapan partilerin biri hazırlığını tamamlayamadığı için seçim dışı kaldı. Biz ise böyle tanıtım harcaması yapmadan her yerde seçim hazırlığımızı yaptık ve seçime giriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber