Zeki Sezer'in milletvekilliği için niyeti vardı ama...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim işbirliği kararı alan CHP ile DSP'de milletvekili liste pazarlıkları sürerken merak edilenlerin başında DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in milletvekili adayı olup olmayacağı konusu geliyordu.

Zeki Sezer, başından beri milletvekili adayı olmayacağını kamuoyuna aktardı. Ancak perde arkasından yansıyanlara göre aslında Zeki Sezer, milletvekilliğine kapıları bu kadar net bir şekilde kapatmamıştı. CHP ve DSP'den sızan bilgilere göre, nezaketi ve mütevazı kimliği ile tanınan Zeki Sezer, CHP lideri Deniz Baykal'la görüşmelerinde bu konuyu hiçbir şekilde açmadı, ima dahi etmedi.

Ancak Baykal, Sezer'e bir jest yaparak, ?Siz bu listede yer almayı düşünmüyor musunuz? Listede yer almanız bu işbirliği, bu işbirliğinin yaratmak istediği sinerjinin sağlaması için çok büyük önem taşır" sözleri ile konuyu masaya getirdi. Baykal'ın bu açık davetinden memnun olan Zeki Sezer, DSP Genel Merkezi'ne gidene kadar milletvekili olma fikrine "sıcaktı", ancak Sezer'in CHP listesinden Meclis'e girmesi fikri DSP'de gerilim yarattı. Parti teşkilatından yoğun şekilde gelen tepkiler Sezer'i Meclis yolundan çevirdi. Sezer tepkilere rağmen adaylığı "vefasızlık" olarak gördü.

Öyle ki Zeki Sezer'i "milletvekili olmama kararlılığından" Rahşan Ecevit bile döndüremedi. Rahşan Ecevit, "Hakkımı helal etmem" dedi. Ancak Sezer, Rahşan Ecevit'i de ikna etti ve kamuoyuna "ilke kararı" açıklaması yaptı ve milletvekili olmayacağını aktardı. CHP lideri Baykal, bir iki kez daha nabız yokladı ancak Zeki Sezer'in CHP'den milletvekili olması, Baykal-Sezer görüşmesinde bir "jest" olarak masada kaldı.

SLOGANLARI KABUL GÖRDÜ KENDİSİ ÇİZİLDİ

AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can'ın bir özelliği var. Can, AK Parti'nin 3 Kasım seçimlerinde kullandığı birçok sloganın fikir babasıydı. Can, parti içinde "slogan fabrikası" olarak tanınıyor. Seçim sürecine girilince de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cahit Can'a meydanlarda kullanılmak üzere slogan siparişi verdi. Cahit Can da gece gündüz demeden çalıştı. AK Parti'nin seçim meydanlarında veya seçim afiş ve broşürlerinden kullanılacak sloganları üretti. Can, yüzlerce slogandan oluşan çalışmasını AK Parti Genel Merkezi'ne ve Başbakan Erdoğan'a teslim etti. Milletvekili listeleri açıklandığında en çok yıkılanlardan birisi Cahit Can oldu. Çünkü, Cahit Can, listeye girmeyi başaramayan 155 AK Parti'li vekilden biri olmuştu. Görünen o ki, Can'ın sloganları kabul görmüş, kendisi çizik yemişti. Bakalım, "slogan fabrikası" bu yeni duruma uygun nasıl bir slogan bulacak.

MECLİS'TE ?GÜVERCİN OPERASYONU?

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, anayasa değişiklik paketi arkasından milletvekili aday listelerinin belirlenmesi TBMM'de en fazla polisleri yordu. Meclis'te bu süreçte o kadar fazla yoğunluk yaşandı ki, tatille birlikte boşalan koridorlar en fazla iktidar ve muhalefet kulisinde görevli polisleri sevindirdi. Ancak birkaç gün önce, siyasilerin dolaştığı koridorlarda ilginç bir "güvercin operasyonu" gerçekleşti. Kulise açılan kapılardan birinden içeri giren bir güvercini çıkarmak için Meclis görevlileri alarma geçti. Panikleyen güvercin uzun süre duvarlara ve pencerelere çarptı. Görevliler ellerinde telsizler, güvercini yakalamaya çalıştı. Hatta bir ara "ağ gibi bir şey olsa üzerine atar öyle çıkarırız" diyen bile oldu. Ama sonra yorulan güvercin, yere indi. Görevliler, ürkütmeden yürüyerek yolunu şaşıran güvercini bahçeye açılan kapıya yöneltti. Güvercin yürüyerek bahçeye çıktı ve alkışlar arasında uçarak özgürlüğüne kavuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber