Şırnak ve Erzincan'da çatışma: 2 şehit

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir asker ve Diyarbakır'da da korucularla PKK'lı teröristler arasında yaşanan 2 ayrı çatışmada 1 köy korucusu şehit oldu. Erzincan'ın Kemah ilçesinde terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda bin onbaşı şehit oldu.

Şırnak:

Şırnak'ın Bestler Dereler Doğanköy mevkiindeki çatışmada şehit olan jandarma komando er Murat Kahraman'ın ölüm haberi, memleketi Osmaniye'deki ailesini gözyaşlarına boğdu.

Erzincan:

Erzincan'ın Kemah ilçesinde terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda bin onbaşı şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında yürütülen operasyon dün akşam bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.

Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Komando Onbaşı Ahmet Bilgiç kaldırıldığı Erzincan'da şehit oldu, bir güvenlik görevlisi de yaralandı.

Yaralı güvenlik görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Şehit Bilgiç'in cenazesinin memleketi Tokat'ın Zile ilçesine gönderileceği bildirildi.

Erzincan-Erzurum karayolunda da devriye görevi yapan iki özel tim aracı Samsa deresi mevkiinde, bir grup teröristin uzun namlulu ve roket atarlı saldırısına uğradı. Güvenlik güçleri de karşılık verince çatışma çıktı.

Saldırıda, özel tim araçları isabet alırken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır:

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ise korucularla PKK'lı teröristler arasında çıkan, 2 ayrı çatışmada, 1 köy korucusu şehit oldu, 4 terörist öldürüldü.

Bitlis:

Bitlis'teki çatışmada da 1 terörist öldürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber