Çavuşoğlu: Başkonsolosun aracında ve rezidansında arama yapılacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili, "Başkonsolosun aracında ve rezidansında arama yapılacak" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2018 12:18, Son Güncelleme : 17 Ekim 2018 12:33
Çavuşoğlu: Başkonsolosun aracında ve rezidansında arama yapılacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu konutunda yapılacak incelemeye ilişkin, "Dün akşam maalesef rezidansta soruşturma gerçekleşmedi. Suudiler ailesinin olduğunu iddia ettiler. Bugün buraya girilmesini umut ediyoruz." dedi.

Erdoğan'dan Pompeo'ya Münbiç mesajı

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Münbiç için ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya, "Sizin zorluklarınız varsa biz teröristleri temizleriz" mesajını verdiğini söyledi.

"Yaptırım olmaması konusunda hemfikiriz"

ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Çavuşoğlu, "Yaptırımlar saçma sapan şeylerdi. Artık ilişkilerimizde yaptırım veya benzer konular olmaması konusunda hemfikiriz." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile ilgili bir soru üzerine, "Başkonsolos kendi ülkesine gitti, ne zaman döneceğine ilişkin bilgimiz yok. Bazı yaklaşımları tabii ki tepki gördü. Dolapları açıp saygısızca bakın burada yok gibi söylemleri tüm dünyada tepkiye neden oldu. Başkonsolosun aracında ve rezidansında arama yapılacak. Dün, konutta ailesinin olduğu söylenerek gerçekleşmedi" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber