Sağda hezimet, imajı da vurdu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metropol Şirketi'nce yapılan bir anket Ağar ve Mumcu'nun imajının bozulduğunu ortaya koydu. En beğenilen lider Başbakan Erdoğan

SAĞDA birlik sürecinde yaşanan krizlerin, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun vatandaş nezdindeki imajını sarstığı ortaya çıktı. Yapılan bir ankete göre, Ağar'ın beğenilme oranı 1.8'e, Mumcu'nun beğenilme oranı ise yüzde 1.5'lere indi.

Metrepol Şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklaması, anlaşmazlıkların yaşandığı Mayıs ayı sonunda gerçekleştirildi. Bin 619 kişiyle doğrudan görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada, seçmenlere en çok beğendikleri liderler soruldu.

Vatandaşların yüzde 22.5'i en beğendikleri lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak belirtti. Bunu yüzde 9.6 ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül izledi.

BAYKAL-SEZER YARIŞI

ARAŞTIRMA sonucuna göre vatandaşların yüzde 5.8'i CHP lideri Deniz Baykal'ı beğendiklerini ifade ederken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i beğendiklerini söyleyenlerin oranı yüzde 4.6'da kaldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'yi beğenenlerin oranı yüzde 4.4, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i beğenenlerin oranı ise yüzde 3.1.

GP lideri Cem Uzan'ın beğenilme oranı Ağar'la aynı çıktı. Ankete göre her iki liderin beğenilme oranı 1.8. Mumcu'nun beğenilme oranı ise yüzde 1.5. Böylece Mumcu'nun en az beğenilen lider olduğu ortaya çıktı.

Mumcu'ya tepki istifaları sürüyor

MERKEZ sağın çökmesiyle Anavatan'da başlayan yaprak dökümü sürüyor. Son olarak Zonguldak'ın Ereğli ve Antalya'nın Kemer ilçesi belediye başkanları ile 11 Ereğli Belediye Meclis Üyesi istifa etti. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, genel merkezin tutarsız tavırlarını gerekçe gösterdi.

Önceden bilseydim oylamaya katılırdık

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 27 Nisan'da Genelkurmay Başkanlığı'nın bildiri yayımlayacağından haberdar olmadığını belirterek, ?Haberim olsa TBMM'de cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık' diye konuştu.

OY VERİRDİK

ÖNCEKİ gün Habertürk'te yayınlanan Basın Kulübü'nde aralarında star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'ın da yer aldığı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, ilginç açıklamalarda bulundu. ?27 Nisan bildirisinin yayınlanacağını daha önceden haber almış mıydınız' şeklindeki soruya karşılık Ağar, kesinlikle haberdar olmadığını söyledi. Ağar, daha önceden böyle bir duyum kendilerine ulaşmış olsaydı demokrasiden yana tercih kullanacaklarını söyledi ve ?TBMM'de cumhurbaşkanlığı oylamasına katılırdık' dedi.

Partisinin terör politikasını da açıklayan DP lideri, ?Türkiye, Talabani-Barzani ekseninde operasyon yapamaz, terör sorunu Türkiye'nin kendi sorunudur' diye konuştu.

Öte yandan dün şehit Melih Gülova'nın Manisa'daki cenaze törenine katılacağı açıklanan Ağar, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle programını iptal etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber