12 Haziran 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Güvenlik Zirvesi...

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak ve güvenlik konularının ele alınacağı toplantıya sivil ve askeri yetkililer katılacak.

2- NATO Genel Sekreteri'nin Ankara temasları...

- Jaap De Hoop Scheffer, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek.

- NATO Genel Sekreteri, akşam saatlerinde Ankara'dan ayrılacak.

3- Başbakan Erdoğan, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D'alema'yı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

4- Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel merkez binasının tanıtımına katılacak.

5- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Lübnan ve Litvanya'nın Ankara Büyükelçilerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhuriyet Okurları İzmir İl Temsilcisi Demet Günoğlu ve beraberindeki heyet de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

6- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya'ya tebrik ziyaretinde bulunacak.

7- Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, yaş haddinden emekliye ayrılacak.

8- Trabzon'da 2-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 1. Karadeniz Oyunları'nın tanıtım toplantısı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapılacak.

9- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Mayıs ayı bütçe uygulama sonuçlarını Ankara'da basın toplantısıyla açıklayacak.

10- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da "Orman Yangınlarıyla Mücadelede Ulusal Destek Kampanyası"nı başlatacak.

11- Aile Danışma ve Özürlüler Yüksek kurulları, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun başkanlığında Başbakanlık'ta ayrı ayrı toplanacak.

12- Adalet Bakanı Fahri Kasırga, yapımı devam eden Eskişehir Adalet Sarayı'nda incelemelerde bulunacak.

13- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, bir GSM firmasının hizmete soktuğu 100 adet "Bilgisayar Sınıfı"nın tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

14- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Vakıf 2000 tarafından TOBB ETÜ'de düzenlenen "Tarım Sektöründeki Gelişmeler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıda konuşma yapacak.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de toplantıda konuşacak.

15- Siyasi partilerden...

- Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, İstanbul'da milletvekili adaylarının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşacak.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde basın toplantısı yapacak.

16- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden 96. Çalışma Konferansı'nda konuşacak.

17- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul'da, "Kadının Siyasetteki Yerinin Güçlendirilmesi" konulu konferans düzenleyecek.

18- Hazine, 1 yıl vadeli YTL cinsi iskontolo tahvil ile 5 yıl vadeli YTL cinsi sabit kuponlu tahvil ihaleleleri yapacak.

19- İslam Konferansı Teşkilatı'nın organize ettiği "Nijer'e Yardım Toplantısı" Katar'ın başkenti Doha'da başlıyor.

- Toplantıya, 200'e yakın hükümet yetkilisi, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılıyor.

20- Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, küresel ısınma ile mücadele etmek amacıyla düzenlenen "Live Earth" konserlerinin İstanbul ayağına ilişkin düzenlenen basın toplantısına katılacak, küresel iklim değişikliğine yönelik sunumda bulunacak.

21- İstanbul'da vefat eden Habertürk'ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Güldemir'in cenazesi, sahibi olduğu yayın kuruluşunun önündeki tören ve öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

22- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 61'inci kuruluş yıldönümü, İstanbul'da kutlanacak.

23- Toplantı...Festival...

- Üniversitelerarası İşbirliği Programı 7. Toplantısı, Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda yapılacak. )

- Ege İhracatçı Birlikleri'nde, birlik bünyesinde kurulan Innovasyon Komitesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak.

- "46. Uluslararası Bursa Festivali", Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ve Balalayka Grubu'nun vereceği konserle başlayacak.

24- Otomotivde ihracatın tarihi, rekorlarla dolu...

- Türk otomotiv sektörünün 1991 yılının eylül ayından itibaren kayıt altına alınan ihracat serüveni, 16 yıl sonra tahminleri altüst eden rakamlara ulaştı.

- 2007'nin 5 ayında yakaladığı 7 milyar 787 milyon 19 bin dolarlık ihracatla 2003 yılı ihracatını sollayan sektör, yıl sonunda 17 milyar dolar ihracat hedefliyor.

25- BM'de bir Türk'e daha üst düzey görev...

- Eski GAP İdaresi Başkanı Olcay Ünver, Dünya Su Programı'nın başına getirildi.

- Ünver, küresel su konularının koordinasyonundan sorumlu olarak görev yapacak.

26- Sinan Şamil Sam ile Oliver Mc Call, dünya ağır siklet boks şampiyonluğu yarın final maçı öncesi Sheraton Otel'deki basın toplantısında bir araya gelecek.

27- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı idari ve teknik heyeti, International Hospital'da sağlık kontrolünden geçecek.

28- Turkcell Süper Lig'de yer alan takımların transfer çalışmaları izleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber