Haber Sen: TRT sınavı kadrolaşma ve seçim yatırımıdır

Haber Giriş : 12 Haziran 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber-Sen, TRT'nin personel açığını gidermek amacıyla yapacağı sınavı, ?Seçim öncesi yatırım? olarak değerlendirdi. AKP iktidarının TRT'de kadrolaşma çabası içerisine girdiğini savunan Haber-Sen, ?Kurum yönetimi TRT kadrolarını mı düşünüyor, AKP kadrolarını mı?? ifadesini kullandı.

ANKARA(ANKA)-Haber-Sen, TRT'nin personel açığını gidermek amacıyla yapacağı sınavı, ?Seçim öncesi yatırım? olarak değerlendirdi. AKP iktidarının TRT'de kadrolaşma çabası içerisine girdiğini belirten Haber-Sen, ?Kurum yönetimi TRT kadrolarını mı düşünüyor, AKP kadrolarını mı?? ifadesini kullandı.

Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) yaptığı yazılı açıklamada, TRT'nin personel açığını gidermek amacıyla sınav açacağını belirtti. Açılamada, yapılacak sınavla AKP iktidarının seçime yatırım yapacağı ve AKP kadrolarına bir yenisini ekleyeceği savunuldu. Açıklamada, ?TRT yönetimi, ?Baskın seçim' öncesinde kuruma 245 kişi almak için ?Baskın sınav' yapıyor. İnsan, ?Kurum yönetimi TRT kadrolarını mı düşünüyor, AKP kadrolarını mı?' diye sormadan edemiyor? denildi.

GEÇİCİ PERSONELE ÖNCELİK VERİLMELİ

TRT'nin boş kadrolar için 10 yılı aşkın süredir çalışan geçici personeline öncelik vermesi gerektiği kaydedilen açıklamada, kurum içi sınavla ya da yeterlilik değerlendirmesi ile geçici kadrolarda çalışanların fiilen yürürlükteki kadrolara alınabileceği belirtildi. TRT'nin geçmiş yıllarda personel açığını gidermek amacıyla yaptığı sınavlara da değinilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

?Yönetimin daha öncede açtığı sınavlarda, sınav girme koşullarına sahip olmadığı halde sınava giren, hatta ataması yapılanlar var. Gözetmenlerin önünde kopya çekildiği için iptal edilen sınavlar ve bunlara yol açanların cezalandırılması bir yana ödüllendirildiği belleklerdedir. Bu sınavın adil ve güvenilir bir zeminde yapılamayacağına inanıyoruz.?

Haber-Sen açıklamasında, TRT'nin seçim öncesinde sınavı yapmak için ısrar etmesi halinde yargıya başvurulacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber