Başbakan: Ağar süreci tıkadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ANAVATAN Grubu'nu da bloke ederek süreci kilitlediğini söyledi.

Erdoğan, "Şu anda önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi maalesef bu sıkıntılar içinde bir meçhuldür. Henüz ne olacağı belli değildir. Temenni ederiz ki ülkemiz bunun da bedelini ağır ödemez" dedi. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yeni Genel Merkez binasını gazetecilere tanıttıktan sonra verilen kokteylde gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan, geçen hafta Amasya ve Burdur'da olduğunu hatırlatarak halkın teröre karşı çok ciddi bir tepkisinin olduğunu gördüğünü söyledi. Ziyaret ettiği şehitlerin evlerindeki yaklaşımları bizzat tespit ettiğini ifade eden Erdoğan, "Fakat şehit cenazelerindeki yaklaşım tarzlarını hiçbir zaman samimi, dürüst yaklaşımlar olarak görmüyorum. Onlar, ölçülü yaklaşımlar değil. Onlar tamimiyle altında birçok hesabın yattığı çirkin yaklaşımlar" dedi.

Erdoğan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 'Bildiriden haberim olsa Cumhurbaşkanlığı oylamasına girerdim' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine bildirinin yayınlandığını, herşeyin bittiğini ifade etti. "Sayın Ağar'ın iki arkadaşı geldi, acaba neden haberi vardı da onlar geldi?" diye konuşan Erdoğan, oylamaya gelmeyenlerin ise sadece Ağar ve bir arkadaşı olduğuna işaret etti. Mehmet Ağar'ın o dönemde ANAVATAN Grubu'nu da bloke ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, onların da oylamaya gelmemesi suretiyle sürecin kilitlendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Şimdi geleceğin sorumluları var Türkiye'de. Bunları halkımız çok iyi biliyor. Halkımız sandıkta bunun cevabını verecek. Geleceğin sorumluları nedir. Bu son 367 olayı. Biz Anayasa'da bir değişiklik mi yaptık ki Cumhurbaşkanlığı seçimi değiştirildi. Sayın Özal, sayın Demirel, sayın Sezer hangi şekilde seçildiyse, biz de aynı şekilde, aynı Anayasa ile seçiyorduk. Ama şimdi bu döneme gelince olay hemen farklılaştı. Bu nedir, bu bir tıkanmaya gidiştir. Şu anda önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi maalesef bu sıkıntılar içinde bir meçhuldür. Henüz ne olacağı belli değildir. Temenni ederiz ki ülkemiz bunun da bedelini ağır ödemez."

Cumhurbaşkanı Sezer'in 15 günlük yetkisini kullandığını ifade eden Erdoğan, bildiği kadarıyla Sezer'in ikinci kez veto etme hakkının yasalara göre bulunmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber