Her 3 gençten biri 'Milliyetçiyim' dedi

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından yapılan Gençlik Araştırması'ndan çıkan sonuçlara göre gençlerin yüzde 31'i kendini "milliyetçi" olarak tanımlıyor. Gençlerin ilgi alanları arasında sırasıyla ekonomi, bilgi ve iletişim teknolojileri, spor haberleri yer alıyor. Araştırmanın detaylı analizi 3 Kasım'da düzenlenecek olan Türkiye Gençlik Zirvesi'nde açıklanacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ekim 2018 14:47, Son Güncelleme : 24 Ekim 2018 15:22
Her 3 gençten biri 'Milliyetçiyim' dedi

Gençlik STK'ları yöneticilerini, araştırmacıları ve gençlik politika yapıcılarını bir araya getirmek amacıyla, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından yapılan Gençlik Araştırması'nın detayları paylaşıldı.

Araştırmada, 15-27 yaş arası gençlerin mevcut mutluluk düzeyi, beklentileri, kaygıları, gelecek düşünceleri, meslek seçimi ve imkanları gibi 'mutluluk endeksleri' ile birlikte aile, din, toplum, gelenekler, siyaset gibi çatışma alanlarına ve demografik veriler yer aldı.

37 ilde 8 bin gençle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmanın detaylı analizi 3 Kasım'daki Türkiye Gençlik Zirvesinde açıklanacak. Zirvede Gençlik ve Sosyal Girişimcilik Ödülleri de verilecek.

Gençlerin yüzde 31'i "milliyetçi


Gençler kendilerini yüzde 31 milliyetçi, geri kalanı ise Atatürkçü ve muhafazakar olarak tanımlıyor. Gençlerin ilgi alanları arasında sırasıyla, ekonomi, bilgi ve iletişim teknolojileri, spor haberleri yer alıyor.

15-30 yaş arası gençlerin yüzde 32'si çalışıyor.
Katılımcıların yüzde 40'ı kendi işini kurmak isterken, yüzde 80'i dini ve manevi değerlere yakın ve yatkın.

Araştırma sonuçlarına göre gençlerin en önemli 3 sorunu şunlar:

İş sahası
Eksik eğitim
Madde bağımlılığı
3 gençten biri sigara içiyor

Gençlerin yüzde 31'i sık sigara içerken, yüzde 48'i ara sıra içtiğini söylüyor.

Gençlerin yüzde 90'ı sosyal medyadan dolayı mutlu olduğunu söylüyor.
Gençlerin yüzde 62'si kendini modern gençlik olarak tanımlarken, yüzde 37'si geleneksel olduğunu söylüyor.

REKLAM

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu önemi bir gençlik araştırması yaptı.Türkiye'deki gençlerin kimliği ve kendilerini nasıl tanımladıklarına yönelik araştırmadan önemli bir sonuç: Gençlerin: %31'i kendilerini milliyetçi, %29'u Atatürkçü ve %16'sı muhafazakar olarak görüyor. pic.twitter.com/S2nSFXfwo0

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu nedir?
Geleceğin mimarları olan gençler için kurulan Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP), gençlik hakkında çalışmalar yapan kuruluşlarla gençlik birimlerini bir araya getirmek için öncülük eden bir sivil toplum kuruluşudur. Gönüllülük ve fedakarlık merkezli bu platform, toplumun farklı alanlarına yönelik çeşitli çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına birbirini tanıma fırsatı, etkinliklerden haberdar olabilmesi ve katılım gösterebileceği ortak çalışma alanları sunar.

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu, hayal ettiği medeniyet anlayışı içinde nitelikli genç,nitelikli kurum ve beraberinde nitelikli toplumun inşasına katkıda bulunacak STK'ları bir araya getirir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber