ÖSS'de kıyafet uyarısı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 17 Haziran'da yapılacak. 1 milyon 640 bin 259 adayın katılacağı sınavın sonuçları temmuzun son haftasında açıklanacak.

ÖSS'ye gireceklerin, en geç saat 08.45'te sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Sınav kimlik belgesi ile özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Kimlik belgelerinin fotokopisi veya faksı kabul edilmeyecek. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik olarak kabul edilecek.

Adaylar yanlarında çağrı cihazı, cep telefonu, cep bilgisayarı, hesap makinesi, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla silah bulunduramayacak. Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra adaylar ilk 90 dakika ve son 15 dakika içerisinde sınav salonunu terk edemeyecek. Sınav 09.30'da başlayacak ve tek oturumda 195 dakika sürecek. Her bir adaya tek soru kitapçığı ve tek cevap kâğıdı verilecek. Sınavda, 30'ar soruluk toplam 8 test yer alacak.

Yabancı Dil Sınavı ise 24 Haziran tarihinde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber