Hükümeti devirme karşılığında MİT müsteşarlığı teklif edilmiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, Türkiye'deki sivil cuntalarla ilgili müthiş iddialar ortaya attı.

Bülent Orakoğlu, yeni kitabında yaşadığı ilginç olayları anlattı.

Amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu söyleyen bir partinin genel başkanı tarafından, birlikte hareket etme karşılığında kendisine önemli bir istihbarat koltuğu teklif edildiğini açıkladı. Yaşadıklarının darbe meraklılarının uzantısı sivil cunta gerçeğini ortaya koyduğunu vurgulayan Orakoğlu, şöyle devam etti: "Bir süre önce, küçük bir partinin genel başkanı beni Armada Alışveriş Merkezi'ne (Ankara) davet etti. Kimlerle beraber hareket ettiklerini anlattı. Amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu ve yakın bir zamanda harekete geçeceklerini söyledi. Dedi ki: 'Biraz önce saydığım gerekçelerle hükümet gidiyor. Ben bir-iki ay sonra başbakanım. Eğer stratejinizi bu şekilde götürmeye devam ederseniz sizin ve çocuklarınızın bundan sonra devlet hizmetinde yer alması mümkün değil. Ama şu andan itibaren bizim dediklerimizi kabul ederseniz, size devlet içinde önemli görevler verebiliriz." Orakoğlu, teklifi geri çevirerek söz konusu siyasetçiyi de uyarmış.

Orakoğlu, Timaş Yayınları'ndan çıkan 'Ankara'da Gölge Oyunları' adlı kitabında son dönemde ortaya çıkan ve 'vatan, millet' gibi kavramları isimlerinde kullanan bazı ulusalcı gruplar ve devlet içerisindeki kimi yapılanmaların amaçlarını da şöyle özetliyor: "Bu tür faaliyetlerin birdenbire ortaya çıkması, Türkiye'yi sanki tekrar Kurtuluş Savaşı'na sokma atmosferini oluşturmaya yönelik. Ama kesinlikle Türkiye'ye hizmet etmeyen bir düşünce." Orduya siyasetin karıştığını da savunan Orakoğlu, "Birileri fiilî bir darbe olmasa da, iki yıldır, 28 Şubat türevi bir darbe hazırlığı içinde. Burada hükümetin hangi görüşte olduğunun falan önemi yok." diyor. Orakoğlu, post-modern darbe olarak literatüre geçen 28 Şubat sürecindeki 'irticai kadrolaşma' iddialarının da asılsız olduğunu anlatıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber