Unakıtan'ı protesto eden memurlar Doğu'ya sürüldü

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcılığın haklarında takipsizlik kararı verdiği memurlar Doğu'ya gönderildi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı oğlu Abdullah Unakıtan'ın adının karıştığı mısır skandalı nedeniyle protesto ederek önüne mısır döken 10 sendikacıyı suçsuz buldu. Başsavcılığın eylemi ?demokratik hak? olarak görerek takipsizlik kararı vermesine karşılık memurlardan 3'ü Doğu'ya gönderildi.

25 Mart'ta Bursa Osmangazi'de düzenlenen AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Unakıtan salona girişi sırasında sürpriz bir protestoyla karşılaştı. Türkiye Kamu-Sen'e üye 10 memur, Unakıtan'ın önüne mısır dökerek, ?Sayın Bakan, sizi protesto ediyoruz? dediler. Memurlar slogan ve alkışlarla Unakıtan'ı protesto ettikten sonra dağıldılar.

Eylemciler, bir olay çıkarmadan dağılmasına rağmen tek tek saptanarak savcılığa ihbar edildi.

'Protesto demokratik hak'

Bursa Başsavcılığı, eylemciler hakkında yürüttüğü soruşturma sonunda takipsizlik kararı verdi. Kararda, ?Mısır tanelerinin protesto amacıyla serpildiği, suç oluşturacak bir eylem olmadığı, atılan sloganların da demokratik tepki içerdiği, suç oluşturacak herhangi bir söz ve eylem bulunmadığı? denildi.

Protestoculardan TEDAŞ Osmangazi İşletme Müdürü Arif Akşam Kars'a, TEDAŞ Osmangazi Abone Şefi Asım Yalçınkaya Ardahan'a, TEKEL İşletme Müdürü Hasan Selçuk Oral ise Adıyaman'a tayin edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber