Öğretmenler, geçinmek için okulda kitap-defter satmaya başladı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açlık sınırında maaş alan öğretmenler, geçinmek için okulda kitap-defter satmaya başladı. Kırtasiyeci 'Batıyoruz' isyanında

Öğretmenlerimiz az maaş alıyor, fazla çalışıyor, dinlenemiyor... Öğretmenlerimizin sırtında çok fazla sorumluluk var... Birkaç gün önceki 'Öğretmen açlık sınırında' başlıklı yazımda, yüzde 70'inin yoksulluk, yüzde 30'unun açlık seviyesinde ücret aldığını anlatmıştım. Durum o kadar kötü ki, geçinemeyen öğretmenler öğrencilere defterkitap pazarlayarak 35 kuruş kazanmanın peşine düştü. Sene başında özellikle ilköğretim okullarında yazı defteri ve yardımcı ders kitabı satan öğretmenler, şimdi de öğrencilere tatil kitabı pazarlayarak ek gelir elde etmeye çalışıyor.

'SATIŞ YAPAMIYORUZ'

Öğretmenler düştükleri bu duruma üzülürken, kırtasiyecileri de kızdırıyor. Kırtasiyecilerin iddialarına göre, kendilerinin 2-3 YTL'ye sattıkları kitaplar öğretmenler tarafından öğrencilere 8-10 YTL'ye veriliyor. Zor durumda kaldıklarını söyleyen kırtasiyeciler, "Biz bir yığın masraf edip dükkan açıyoruz. Devlete vergi veriyoruz, sigortaya prim yatırıyoruz.

Ama okullarda yapılan bu satışlar yüzünden zarar görüyoruz. Buna Milli Eğitim'in el koymasını istiyoruz" diyor.

Özetlersek, manzara şöyle:

* Öğretmen, sattığı 3-5 kitaptan alacağı 3-5 kuruşa muhtaç edilmiş...

* Esnaf, öğretmenin sattığı kitaplarla bile batacak duruma geliyor...

* Veli, ay sonunu bile zor getirirken 2 liralık kitabı 8 liraya alıyor...

* Bu arada Borsa yükseliyor, dolar düşüyor, ekonomimiz tıkırında...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber