ÖSS Gülsüm'ün gözlerini aldı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

> Stres ve heyecan bitirdi

2001'de liseden mezun olan Gülsüm Şenocak, o yıl üniversite sınavına girmek için evinden büyük bir stres ve heyecan içerisinde çıktı. Baş ağrısı da çekmekte olan Gülsüm, yol boyunca, ?Ya kazanamazsam? diyerek söylenip durdu. Sınav sırasında baş ağrısı daha da şiddetlenen Gülsüm, rahatsızlığı sebebiyle soruları da doğru cevaplayamadı ve hem ailesinin hem de kendisinin büyük ümitler bağladığı ÖSS'yi o sene kazanamadı.

> Göz kaslarında kasılma

GÜLSÜM'ün ağrıları ileriki günlerde daha da şiddetlendi, sık sık bayılmaya başladı. Bir gün komaya girince hastaneye kaldırıldı. Uyandığında ağrıları bitmiş ancak gözlerini kaybetmişti. Doktorlar, sebebini ?Aşırı stres gözlerindeki kaslarda kasılmaya yol açmış? diye açıkladı. Acı gerçeği kabullenmek zorunda kalan Gülsüm, azmetti ve 3 sene sonra girdiği ÖSS'de istediği bölümü kazandı ancak artık görmüyordu.

İSTANBUL- Gülsüm Şenocak, henüz 24 yaşında. 6 sene öncesine kadar gelecekle ilgili planlar yapan, bütün umudunu gireceği ÖSS'de alacağı puana bağlayan ama hesapları altüst olan genç bir kız. 1983 Amasya doğumlu olan Gülsüm, ilk, orta ve liseyi memleketinde okumuş. 2001 yılında liseden mezun olduktan sonra yılladır hazırlandığı ÖSS'ye girmek için evden çıkmış. Büyük bir stres ve heyecanla girdiği imtihanda şiddetli bir baş ağrısı yaşamaya başlamış. ?Olmuyor, yapamıyorum? korkusuyla imtihandan çıkıp eve giden Gülsüm'ün hayatındaki değişiklikler de bundan sonra başlamış...

Acı olay hayatını değiştirdi

Gülsüm, o acı olayı ise şöyle anlatıyor: ?İmtihanda büyük bir stresle girdim. ÖSS'den müthiş bir baş ağrısıyla çıktım. İleriki günlerde baş ağrısı şiddetini artırdı. Doktora gittim; çok stresten dolayı kaslarda kasılma olduğunu ifade ederek iğne yaptı. Bir günlük rahatlamadan sonra tekrar başladı. Diğer günlerde ağrı dayanılmaz oldu ve bununla beraber yediklerimi çıkarmaya başladım. Teşhis konulamadı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldım. Hastanede günlerce kontrol altında tutuldum, hayatta kaldım ancak gözlerimi kaybettim. Çok istediğim bölüme girememe endişesi aşırı strese sebep oldu. Gözlerimi kaybettim ve hayatımın akışı değişti.? ÖSS'yle ilgili yaşananlar sadece Gülsüm'ün değil ailesinin de hayatında ciddi değişikliklere yol açtı. Aile, Gülsüm'mün yaşadıklarından sonra İstanbul Fatih'i mekan seçti. İstanbul'a taşındıktan sonra Gülsüm, üç yıllık bir bocalama süresi yaşadı ve sonunda hayata yeniden keskin bir dönüş yaptı. 2004'te ÖSS'de yüksek puan almayı başaran Gülsüm, özel üniversitelerin kapılarını çaldı ve kendisine müjdeli haberi İstanbul Bilgi Üniversitesi verdi.

Şimdi psikoloji okuyor

Medya ve Halkla İlişkiler Bölümü'ne yüzde 92'si burslu olarak kaydolan Gülsüm, ?Bilgi Üniversitesi'nin hocaları başta olmak üzere, öğrenci işleri, personeli ve öğrencileri engelli öğrencilere karşı çok duyarlılar? diyor.

Üniversite hayatı başarılarla dolu olan Gülsüm, bölümünde dört üzerinden 3.21 puan alarak bölüm değiştirdi. Okul yönetimi Gülsüm'ün çok istediği psikoloji bölümüne geçmesine onay verdi. Şu anda üçüncü sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden Gülsüm'e Bilgi Üniversitesi, her türlü maddi ve manevi desteği veriyor. Şenocak, Bilgi Üniversitesi tarafından tahsis edilen servisle Fatih'teki evinden alınıyor ve tekrar evine bırakılıyor. Ayrıca okulda kendisine bir mihmandar tayin edilmiş.

Derslerini kaydediyor

Şenocak bilgisayar kullanmayı iyi biliyor. İngilizcesi de iyi derecede olan Şenocak, okulda işledikleri bütün konuları kayıt cihazına kaydediyor. Daha sonra bunları bilgisayarına aktarıyor. Bir program aracılığıyla derslerini çalışıyor. Şenocak, ?Gören bir insan bir defa uğraşıyorsa, görmeyen bir insan 10, belki daha fazla uğraşarak aradaki farklı kapatmalıdır? diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber