'Türkiye'de cenaze sigortası satamazsınız'

Ülkenin yerli kaynakları ile yeni bir sigorta şirketi kurduklarını belirten Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, yabancı sigorta şirketlerinin Türkiye'ye gelip kendi ülkelerinde satılan ürünlerin burada da satılacağı yanılgısı içinde bulunduklarını anlatarak, "Almanlar geldi örneğin, Türkiye'ye ilk cenaze sigortası getirildi. Bu ürün Almanya'da satar ancak Türkiye'de satar mı? Türkiye'de ortada kalmış bir cenaze var mı?" diye sordu. Yaşar, yangın ve işyeri sigortalarının TTK gereği zorunlu olduğunu ifade etti. Rahim Ak'ın haberi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Kasım 2018 08:05, Son Güncelleme : 01 Kasım 2018 08:01
'Türkiye'de cenaze sigortası satamazsınız'

Türkiye'nin yeni sigorta şirketlerinden birisi olan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, ülkenin yerli kaynakları ile yeni bir sigorta şirketi kurduklarını belirterek "Türkiye'de süreçler o kadar hızlı değişiyor ki yabancı şirketler bunları anlayıp karar alana kadar Türkiye'de konjonktür değişiyor. Öyle ki fiyatlar yükseldiğinde çıkıp düşük olduğu yerden yeniden girmeye çalışan şirketler var. Çünkü biz yerli şirketiz ne olacağını biliyoruz. Sigorta şirketlerinin bir sorun da İtalya'da İspanya'da satan bir ürünün burada da satılacağını düşünmeleri. Almanlar geldi örneğin, Türkiye'ye ilk cenaze sigortası getirildi. Bu ürün Almanya'da satar ancak Türkiye'de satar mı? Türkiye'de ortada kalmış bir cenaze var mı?"

Şirketin yeni kurulduğunu ancak başta yöneticiler olmak üzere çalışanların son derece tecrübeli olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Çeşitli sigorta şirketlerinde kurduğumuz altyapılar geldiğimiz yerlerdeki şirketleri de hala zirvede tutuyor. Quick Sigorta klasik bir sigorta şirketinin yanı sıra aynı zamanda bir teknoloji ve yayıncılık şirketi oldu" dedi.

250 ŞİRKETE KEFALET SENEDİ VERDİ

Verdikleri kefalet senedinin şimdiye kadar 250'ye ulaştığını anlatan Yaşar, şunları anlattı: "Bu pilot çalışma, ilk etapta kamu müteahhitlerine KOBİ'lere senet verdik. Biz senedi verdiğimiz şirketi ve ihaleleri ciddi şekilde inceliyoruz. Niçin istendiğine bakıyoruz. Bir anlamda mesleki sorumluluk sigortası gibi de oluyor bir anlamda, bankacılıktan farklı olarak. Ancak bunu sorumluluk içinde yapıyoruz. Şirketleri ve teminat verilecek işi ve riski iyi ölçüp temkinli davranıyoruz. Havuzu doldurdukça oluşacak altyapı ile bundan sonra hem daha büyük işleri yapabilecek hem teknolojimizi geliştireceğiz. Otomatik istihbarat yapma, limit belirleme çalışmaların sürdürüyoruz. Bir yandan da reasürans çalışmalarını yürütüyoruz. Ancak bu aralar reasürans bulmak kolay değil."

YANGIN, İŞYERİ SİGORTASI ASLINDA MECBURİ

Son günlerde artan yangınlara dikkat çeken Yaşar, Türk Ticaret Kanunu'nun 18'inci maddesinde tacirlerin basiretli olması gerektiğini yazdığını belirterek "Basiretli bir tüccarın sigorta yapmaması mümkün mü? Örneğin önceki günlerde Esenyurt'taki yanan fabrikalar ile ülkenin önemli kaynakları zarar gördü. Orada sağlanan istihdama zarar verildi. 20-30 bin liralık sigorta yerine ülke kaynaklarına zarar verildi. Basiretli tacir için yangın sigortası yapılması bu nedenle zorunludur" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber