Okullara ödenek ayırın, yada kayıt parası yasağını kaldırın...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 07:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

serbest kürsü

Okulların kayıt dönemi başlayınca sürtüşmeler de başlıyor, şikayetler geliyor. Yetkililer, kimseden zorla kayıt parası alınamayacağını kesin bir dille açıklıyor. Ama okul dernekleri ve yöneticileri de dolaylı yollarla bu parayı tahsil ediyor. Çocuğunu kaydetmek zorunda kalan vatandaş da iki arada bir derede kalıyor. Ya istenen parayı verecek ya da çocuğunun kaydında bazı engellerle karşılaşacak...

Yıllardır bu böyle. Artık herkesin daha dürüst olması gerekmez mi? Okulların belli giderleri karşılanmadan bu parayı ortadan kaldırmak mümkün mü?

İsminin belirtilmesini istemeyen vatandaşın bu yazdıkları doğru değil mi?

?Ben, bir ilköğretim okulunda 3 yıldır Okul Aile Birliği Başkanlığı yapmaktayım. Kayıtların başlamasıyla birlikte, bizim de sıkıntımız had safhaya çıkıyor.

Okulların bütçesini genellikle bu kayıtlar sayesinde düzeltmeye çalışıyoruz. Okulun temizlik giderlerini, çalıştırdığımız hizmetlinin ücretini bunlarla karşılıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı, ihtiyacı olana da olmayana da ders kitaplarını parasız veriyor, ama okullara ödenek ayırmıyor. Kayıt esnasında kesinlikle bağış alınmamasını da basın yoluyla açıklıyor.

Bu mantığa aklımız pek ermiyor. Ya ödenek verilsin, ya da bu yasak kaldırılsın...

Ben de işçi emeklisi bir öğrenci velisiyim. Zengin bir çevrede değiliz. Okulumuzun temizliği ve bakımı eğitim kadar önemli.

Lütfen bu çarpıklığı ortadan kaldırın!..?

Her sene aynı problemler yaşanıyor, bir türlü çözüm bulunmuyor. Okulların ihtiyaçları karşılanmadan yasaklamaya gidilince, bu para bir şekilde alınıyor. Ama beraberinde yeni sürtüşmeler ve sıkıntılar geliyor...

Ya ?parasız eğitim?e vatandaş katkısını daha resmi hale getirin, ya da okulların ihtiyaçları için ödenek ayırın.

Getirilen ?eğitime katkı payı?nın da bu sıkıntıyı tam olarak gideremediği görülüyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber