Okul müdürünün uyarısı farklı noktalara çekildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü İzzet Şahin'in okulda görev yapan öğretmenlere yönelik bir uyarı yazısı, Cumhuriyet Gazetesi'nce çarpıtılarak tam tersi istikamete çekildi.

Okul Müdürü'nün suistimallerin önüne geçebilmek amacıyla öğretmenlere, "Ders içinde ve dışında özel okullar, dershaneler ve etüt merkezleri hakkında olumlu ya da olumsuz konuşma yapmayın." şeklindeki yazılı uyarısı Cumhuriyet'te "Fethullahçı okullar aleyhinde konuşma yasağı" şeklinde yorumlandı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu, kentin gözde okulları arasında yer alıyor. İlçedeki okullar, dershaneler ve etüt merkezleri, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan öğrenci kapmak için yarışıyor. Edinilen bilgiye göre, Okul Müdürü İzzet Şahin, muhtemel suistimallerin önüne geçebilmek amacıyla öğretmenlere, derslerde, özel eğitim müesseseleri hakkında olumlu ya da olumsuz konuşma yapmamaları uyarısında bulundu. Müdür Şahin, yazısında hiçbir isim zikretmezken, Cumhuriyet Gazetesi'nden Deniz Som, bu uyarıyı köşesinde, "Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü İzzet Şahin, Fethullahçı okullar aleyhinde konuşmamaları konusunda uyarıda bulunmuş olabilir mi?" şeklinde yorumladı. Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Cumhuriyet İlköğretim'in başarılı bir okul olduğunu belirterek, "Okul müdürümüz suistimallerin önüne geçmek için böyle bir uyarıda bulunmuş. Bu uyarıda, herhangi bir okul, dershane ve etüt merkezinin ismi yok." derken, Kaymakamı Osman Ekşi de, okul müdürünün haklı olarak bir uyarı yazısında bulunduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber