14 Haziran 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem-14 Haziran 2007- Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Emniyet Genel Müdürlüğünce Başbakan Erdoğan'ın himayesinde İstanbul'da düzenlenen "2. İstanbul Demokrasi ve Küresel Güvenlik Konferansı"na katılacak.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, milletvekillerini Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek.

- Erdoğan, Ankara'da İMEDYA Ekonominin Yıldızları ödül törenine de katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Başbakanlık Merkez Bina'da Türk- İş yöneticileriyle bir araya gelecek.

5- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir'de TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar ile Tepebaşı ve Odunpazarı konutlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Unakıtan, Eskişehir'de Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı belediyelerini, Ticaret Odası Başkanlığını ziyaret edecek.

6- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Brüksel'de NATO üyesi 26 ülkenin savunma bakanlarının ilkbahar dönemi olağan toplantısına katılacak.

7- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'daki sohbet toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- Bakan Pepe, Küresel Isınma ve İklim Değişikliği konulu resim yarışmasının ödül törenine katılacak, Haydar Aliyev Parkı'nın açılışını yapacak.

8- RTÜK'ün "Radyo ve televizyonlarda doğru Türkçe kullanımı" ödül töreni, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılımı ile Ankara'da yapılacak.

9- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde karayoluna döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Binbaşı Murat Özyalçın için Hakkari'de tören düzenlenecek.

- Şehit Binbaşının cenazesi, törenden sonra Tekirdağ'a gönderilecek.

10- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul'da "Geçerli Nedenle İş Sözleşmesinin Feshi ve İşe İade Davaları" konulu bir toplantı düzenleyecek.

11- Türkiye Kızılay Derneğince, "14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" kapsamında İstanbul'da bir dizi etkinlik düzenleyecek.

12- Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye'de internet ve bilişim teknolojilerinin kullanımı ile sosyokültürel değerler arasındaki bağ konusunda yaptığı araştırmanın sonuçlarını, İstanbul'da açıklıyor.

13- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "21. yüzyılda Şehir ve Kültür Endüstrileri Konferansı"na katılacak.

- Topbaş, "Bağcılar-İkitelli-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metro Hattı" şantiyesinde incelemede bulunacak.

14- Toplantılar...

- İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayı olağan Meclis toplantısını yapacak.

- Tüketici Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, "kredi kartında tüketici boykotuyla" ilgili Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Kocaeli Fuar Müdürlüğü'nde açılacak Kocaeli Fuarı'yla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- İzmir Jeotermal Şirketi Genel Müdürü Ali İçhedef, jeotermal faaliyetleri ve devam eden projelerle ilgili basın toplantısı yapacak.

- Finansbank'ın KobiFinans Danışma Ofisi, İstanbul'da açılacak.

- Cummins İnc. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Tim Solso, İzmir'de BMC'yi ziyaret edecek ve düzenlenen basın toplantısına katılacak.

- Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer, Zonguldak'ın Kandilli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde işçilere konuşuyor.

15- Büyükşehirlerin içme suyu barajlarında durum...

- İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu barajlarının aktif doluluk ortalaması yüzde 19,9 düzeyinde bulunuyor.

- İstanbul, İzmir ve Bursa'da bu yıl su sıkıntısı görünmüyor, Ankara ise kırmızı alarm veriyor.

16- PETKİM'in özelleştirme ihalesi temmuzda...

- Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter:

- "Yatırımcı ilgisi nedeniyle, PETKİM'in özelleştirme sürecinde süre uzatımına gittik, ihale sürecini temmuzda tamamlayacağız."

- "PETKİM'in karlılığı yüksek, önü açık."

17- Mayına duyarlı zırhlı araçlar alınıyor.

- Kara unsurlarının lojistik gücü, tedarik edilecek yeni araçlarla güçlendirilerek emniyet ve güvenliği artırılacak.

- NATO standartlarında üretilecek zırhlı araçlar yüksek seviye korumalı ve mayınlara karşı son derece duyarlı olacak.

18- Teknokent çöpten enerji üretecek...

- Antalya Teknokent AŞ Genel Müdürü Bekir Bülent Özsoy:

- "Teknokent tarafından İleri Sağlık Araştırmaları AŞ ile Biogaz AŞ kuruldu"

- "Almanlarla ortak kurulan Biogaz AŞ Antalya ve ilçelerinde çöpten elektrik enerjisi üretecek"

19- Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin divan kurulu başkanları, sporda şiddet ve tribün olaylarının önlenmesi için Büyük Kulüp'te bir kez daha bir araya gelecek.

20- Futsal (A) Milli Takımı, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Romanya ile ikinci özel maçta karşı karşıya gelecek.

21- Galatasaray'ın yeni transferi İsveçli futbolcu Tobias Linderoth, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına tanıtılacak.

22- Eski milli futbolcu İlhan Mansız, futbola dönüp dönmeyeceğini Çırağan Sarayı'nda düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

23- Eskrim'de "Çin modeli"...

- Birkaç yıl boyunca hiç bir şampiyonaya katılmadan milli takımlarının kadrosunu yeniden oluşturan Çin, bu uygulamanın sonuçlarını bu yıl dünya klasmanında 6'ncılığa yükselerek gördü.

- Çin'in bu uygulamasını örnek alan Eskrim Federasyonu, ilk planda 2008 yılına kadar Avrupa ve Dünya şampiyonaları hariç hiçbir organizasyona katılmama kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber