BEDAŞ'tan abonelerine uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEDAŞ kendisini ''BEDAŞ görevlisi'' olarak tanıtan bazı şahıslar hakkında uyardı.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü (BEDAŞ), şirketin hizmet alanı olan Avrupa yakasında, kendisini ''BEDAŞ görevlisi'' olarak tanıtan bazı şahısların, aboneleri haksız yere suçlayarak menfaat sağlamaya çalıştıklarının belirlendiğini belirterek, abonelerini bu konuda uyardı.

Genel Müdür İbrahim Yıldırım imzalı yazılı açıklamada, abonelerin BEDAŞ tarafından yetki verilen şahıslar dışında sayaçlarına, başkasının müdahalesine izin vermemeleri ve mutlaka kimlik ve yetki belgesi istemeleri gerektiği belirtilerek, BEDAŞ görevlisi olduğundan şüphe duyulan şahıslar hakkında ''0212 361 86 53 ve 0212 361 86 55'' numaralı telefonları aramaları gerektiği bildirildi.

Açıklamada, elektrik faturalarının tahsilatının BEDAŞ tarafından PTT ve anlaşmalı banka şubelerine yapıldığı hatırlatılarak, ''Bu durumun dışında hiçbir kişi ve kuruluşun elektrik faturası tahsilatı konusunda yetkilendirilmesi ve görevlendirmesi bulunmamaktadır. Şirketimizin adını kullanarak tahsilat yapan bürolara ve herhangi bir nedenle abone kapısına gelen kişilere elden ödeme yapmayınız, abone mağduriyetine neden olabilecek kişi ve kuruluşları derhal polis imdat veya en yakın semt karakoluna bildiriniz'' denildi.

Abonelerin sayaç üzerindeki mühürlerin korunmasından sorumlu olduğu ve sayaç ölçü ve devrelerine yapılan her türlü işlem için imzalı belge istenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Belgede mutlak suretle şirketimizin unvanı ve çalışmayı yapan müdürlük isminin bulunup bulunmadığı ve sunulan hizmetin (açma sonrası sayaç ve ölçü hücresi mühürlenmesi, kesme sonrası sayaç ve ölçü hücresinin mühürlenmesi ve benzeri) eksiksiz yerine getirilip getirilmediğini kontrol ediniz.

Sayacınızı ve ölçü devrelerinizi sürekli denetim altında tutarak başkaları tarafından müdahale olup olmadığını kontrol ediniz. Böyle bir müdahale tespit edildiği anda, bağlı bulunduğunuz işletme müdürlüğüne yazılı olarak müracaat ediniz.

Kullanmakta olduğunuz tesisata kendi adınıza sözleşme yapmanız kanun gereğidir. Adınıza sözleşme bulunmadığının tespit edilmesi halinde usulsüz elektrik kullanımına ilişkin hükümler uygulanır.

Müşteri olmadan elektrik kullanan, sayacın çalışmasını engelleyen, yasal şekilde tesis edilmiş sayaçtan geçmeden tüketim yapan, daimi ve geçici başkasına elektrik veren veya sayaç mührünü kopartan müşterilere kaçak ve usulsüz elektrik kullanım hükümleri uygulanır. Kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilenlerin elektriği kesilerek, kaçak cezası dahil tahakkuk çıkarılır. cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulur. TCK'nın 142. maddesinde kaçak elektrik kullanımına 2-5 yıl hapis cezası öngörülmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber