Eğitim-İş: Okullar tarikat yuvasına döndü, Çelik başarısız

Haber Giriş : 15 Haziran 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Başkanı Yüksel Adıbelli, okulların ?tarikat yuvalarına dönüştürüldüğünü? ileri sürerek, ?Laik eğitim sistemi hedef alınmıştır? dedi.

Adıbelli, 2006-2007 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Eğitim sisteminin sorunlarına çözüm üretilemediğini belirten Adıbelli, ?Bu sorunlara her geçen gün yenileri eklenmiştir. Eğitim sistemimiz kötü yönetilmiştir? dedi.

AKP iktidarıyla birlikte, eğitimde ?özelleştirme? ve ?dinselleştirme? hareketlerinin artarak devam ettiğini ileri süren Adıbelli, ?Bunun sonucunda eğitim sistemimiz, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yetiştirmede oldukça yetersiz kalmış, bilimsellikten ve çağdaşlıktan uzaklaştırılmış ve ulusal nitelikten yoksun bırakılmıştır? diye kaydetti.

OKULLAR TARİKAT YUVALARINA DÖNÜŞTÜRLDÜ

Bağcılar Lisesi'nde yaşanan namaz tartışmasını hatırlatan Adıbelli, okulların ?tarikat yuvalarına dönüştürülmeye? çalışıldığını öne sürdü. Adıbelli, şöyle dedi:

?Bağcılar Lisesi örneğinde olduğu gibi okullar da ibadethaneye çevrilmiş, okullarda müfredata aykırı dağıtılan kitaplar ile çocuklarımızın beyinleri yıkanmaya çalışılmış, İmam Hatip Liseleri dışındaki okulları karalayan açıklamalar birbiri ardına gelmeye başlamıştır. Laik eğitim sistemi hedef alınmıştır. Cumhuriyet rejiminin herkese yeterli parasız eğitim hedefi terkedilmiş, eğitim parası olanın satın aldığı bir mal, öğrenci de müşteri durumuna düşürülmüştür. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanamamış, sınavlara endekslenen eğitim sistemi, dershane, özel ders, özel okul alanına kaydırılmıştır.?

ÇELİK BAŞARISIZ

Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ?önceki yıllarda da olduğu gibi? başarısız olduğunu savundu. Adıbelli, ?Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Bakan Çelik'in karnesini oldukça başarısız bulmakta, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde halkımız tarafından verilecek tasdikname ile uzaklaştırılmasını uygun görmektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber