68 yaşında ÖSS'ye girdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DHA- Arif ARSLAN/BATMAN

Batman'da, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren TPAO'dan emekli 68 yaşındaki Mehmet Emin Gürbüz, görenleri şaşırttı. Açık Öğretim Lisesi'ni bitiren Gürbüz, torunları yaşındaki öğrencilerle, sınavda ter döktü. Avukat olmak isteyen Gürbüz, ilk kez girdiği ÖSS'de heyecanlı olduğunu söyled

Ankara'da oturan TPAO emeklisi ve 2002'de AKP'den Batman Milletvekili aday adayı olan Mehmet Emin Gürbüz, torunları yaşındaki öğrencilerle birlikte ÖSS'de ter döktü.

Açık Öğretim Lisesi'ni bitiren ve ilk kez ÖSS'ye giren Gürbüz, okumanın yaşı olmadığını, liseyi bitirdikten sonra, ÖSS'ye girmeye karar verdiğini belirtirek şunları söyledi:

?Avukatlardan çok çeken biriyim. Hukuk okumak istiyorum. Bazı çocuklarım üniversiteyi bitirdi. Ancak bendeki okuma heyecanı bitmedi ve beni buraya sürükledi. Ankara'da oturuyorum. Batmanlı olduğum için tercihimi memleketime yaptım. İki tercihim, Ankara ve Batman'dı. Memleketim çıkınca, hem sınava girdim, hem de akrabalarımı da ziyaret ettim. Sınav öncesi iyi çalıştım. Kesinlikle kazanmak için sınavdayım. Hedefim, kazanmak.?

Mehmet Emin Gürbüz ile Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda ÖSS için aynı salonu paylaşan öğrenciler, Mehmet Emin Gürbüz'ün okuma azminin, kendilerine moral verdiğini belirterek ?Onu görünce sınava daha çok motive olduk? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber