2007 ÖSS'de barajı daha çok öğrenci aşacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Haziran 2007 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 1 milyon 640 bin 259 aday, üniversiteli olmak için 195 dakika boyunca ter döktü. Sınava girdikleri okulların önünde çocuklarını bekleyen aileler ağır sıcağın altında çocuklarıyla beraber terledi. Babalar Günü'nü sınav salonlarının önünde bekleyerek geçiren babalar ise en büyük hediyenin, çocuklarının sınavı kazanması olacağını söyledi. Sıcağı gören bazı partiler propaganda fırsatını kaçırmadı. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü önünde stant açan AKP'liler bunalanlara su ve parti icraatlarının anlatıldığı broşür dağıttı.

Büyük yarış saat 09.30'da başladı, 12.45'te bitti. Adaylar saat 09.00'dan itibaren salonlara alınırken türbanlı öğrenciler kapıda başörtülerini çıkartarak içeri girebildi. Sınavda ön lisans programına yerleşmek isteyen adaylar 4, lisans programlarını tercih etmek isteyenler ise 6 test yanıtladı. Her testte 30 soru yer aldı. Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar, 24 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) girecekler. Sınav sonuçları, temmuz ayının son haftası açıklanacak. Tercihler, sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak.

Edebiyat ve fizik zordu

SInav sorularının açıklanmasıyla birlikte uzmanlar soruları ve sınavı değerlendirdi. Uğur Dershanesi Rehber Öğretmeni Turgay Polat, sınavı şöyle değerlendirdi:

?ÖSYM bu yıl daha çok öğrencinin barajı aşmasını amaçlıyor. Coğrafya 1 soruları geçen yılki ÖSS'ye göre daha zordu, matematik soruları ise daha kolay. Türkçe bölümü, birkaç dilbilgisi sorusu harincinde tamamen paragrafa dayalı sorulardan oluşuyordu. ÖSS 2, alanlara yönelme soru tipi olduğundan edebiyat soruları çok zordu. Eşit ağırlıkta tercih yapacaklar için edebiyat soruları önem taşıyor. Matematik soruları, geçen yıl ile aynı zorluktaydı. Sosyal bilimlerde tarih sorularının zorluk derecesini yüksek buldum. Felsefe ve coğrafya soruları ise geçen yıl ile aynı zorluktaydı.?

Kavram Dershanesi Rehber Öğretmeni Özcan Çırak ise, ÖSS 2'de ?Fen? alanındaki soruların biraz daha zor olduğu belirtti. Çırak, öğrencilerin edebiyat sorularını çözerken zorlandığını kendisine bildirdiğini, bu yıl daha çok öğrencinin barajı geçebilmesi için soruların kolay tutulduğunu ifade etti.

Yerine başkasını sokmanın tarifesi 5 bin YTL

ÖSS'de sahtecilik yaparak sınava girmek isteyenlere göz açtırılmadı. Bir ihbarı değerlendiren Şanlıurfa Emniyeti, Birecik'teki iki okulda 15, Şanlıurfa'da 30 kişiyi göz altına alındı. Sahte sınav çetesinin, yerine sınava girdiği aday başına 5 bin YTL talep ettiği öğrenildi. Antakya ve İskenderun'da biri organizatör toplam 12 kişi, başkasının yerine sınava girmek isterken yakalandı. Zanlılar, kimlik kontrolü sırasında yakayı ele verdi. Zanlıların, yapılan ilk sorgusunda, organize çalıştıkları belirlendi. Diyarbakır'da ise sınava iç çamaşırlarının içinde soktukları cep telefonuyla giren 10 öğrenci hakkında yasal işlem yapıldı. Bu adayların sınavlarının iptal edilip edilmeyeceğine ilişkin son kararı ÖSYM verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber