19 Haziran 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Haziran 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN AĞRI VE IĞDIR'DA

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı ve Iğdır'da seçmenlere sesleniyor. Erdoğan ayrıca, bu illerde çeşitli açılış ve ziyaretlerde de bulunacak.(Saat:12.00/18.30)

-DP AYDIN MİTİNGİ

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 22 Temmuz seçimi için partisince düzenlenen ilk mitingde, Aydın'da seçmenlere seslenecek.(İZLENİYOR)

-İKÖ TOPLANTISI

-İslam Konferansı Örgütü üyesi ülkeler arasında "Tercihli Ticaret Sistemi Çerçeve Anlaşması İkinci Tur Üçüncü Toplantısı" Ankara'da başlıyor.(Saat:9.30)

-ÇALIŞMA BAKANI BAŞESGİOĞLU, "GENÇLERİN İSTİHDAMI" SEMİNERİ'NDE

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "İnsana Yakışır İş Ülke Programı" öncelikleri çerçevesinde Türkiye'de gençlerin istihdamı üzerine yapılan araştırmanın sunulacağı seminere katılıyor.(Saat:14.00)

-ABD: ?PKK KONUSUNDA SOMUT ADIMLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ?

-ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schallow, Irak'taki PKK sorununun çözümlenmesi için Türkiye ile Irak arasındaki işbirliğinin ?en etkin yol? olduğuna inanmayı sürdürdüklerini belirtti. Schallow, ?Bir süreden beri üç ülke, ABD, Türkiye ve Irak'ın üzerinde mutabık kalabileceği somut adımlara ilişkin fikirleri geliştirmek için çalışıyoruz? dedi.

-CEM VAKFI BAŞKANI DOĞAN: ?SEÇİM BİLDİRGELERİNİ BEKLİYORUZ?

-Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, seçimlerde destekleyecekleri partiyi belirlemek için partilerin seçim bildirgelerini beklediklerini söyledi.

-Doğan, Cem Uzan'la yaptıkları görüşmeye de değinerek, ?Cem Uzan'la iki aydın olarak ülkenin sorunlarını konuştuk? dedi.

-ASANSÖRE BAHÇELİ'DEN ÖNCE KORUMALARI BİNECEK

-MHP'nin, Manisa'da yaşadığı asansör kazasının ardından, Genel Başkanın Devlet Bahçeli'nin güvenliğine yönelik önlemlerin artırılmasına karar verildi. Buna göre, özellikle mitinglerdeki güvenlik önlemleri artırılacak ve Bahçeli binmeden önce asansörler korumaları tarafından kontrol edilecek.

-TGC BAŞKANI ERİNÇ: "BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HEM VAR HEM YOK"

-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Türkiye'de gazeteci haklarının hem hükümet hem de AB tarafından görmezden gelindiğini belirterek, "Hükümet, seçim atmosferi başlayınca 301. madde ile ilgili bir değişikliğe gitmekten korktu. AB ise ifade özgürlüğünü gerileten yeni Türk Ceza Yasası'nı alkışlıyor" dedi.

-FON'UN YENİDEN ÖDEME PLANI GELİRLERİ 6.2 MİLYAR YTL OLDU

-TMSF'nin yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosuna göre, tahsil edilmemiş yeniden ödeme planı gelirleri tutarı 6.2 milyar YTL oldu. Aynı dönemde takipli alacaklar tutarı da 4.2 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-TÜRKİYE SERBEST BÖLGE TİCARETİNDE AB VE OECD ÜLKELERİNİ SOLLADI

-Türkiye, serbest bölgeler ticaret hacminde 1 milyar doları aşan büyüklüğü ile OECD ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı. Mayıs 2007 verilerine göre, Türkiye, toplam 2.2 milyar dolara ulaşan serbest bölgelerden yapılan ticaretin yüzde 45.2'ni aldı.

-BM YETKİLİSİ: ?KOSOVA BU YIL BAĞIMSIZ OLACAK?

-Birleşmiş Milletler Kosova Misyonu Şefi Joakim Rücker'in, Kosova'nın bu yıl bağımsız olacağını söylediği kaydedildi.

-HASANOĞLAN KÖY ENSTİTÜSÜ BULUŞMASI BAŞLIYOR

-Hasanoğlan Köy Enstitüsü Buluşması 23-24 Haziran'da gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber