Ben memurum, Başbakan'ın talimatına uyarım

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, konut törenlerinin AKP'nin seçim mitingine dönüştürüldüğüne yönelik Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı üzerine "Ben 59'ncu hükümetin memuruyum. Başbakan'dan aldığım talimatı uygularım. Siyasi işlerle ilgilenmem" değerlendirmesini yaptı.

Bayraktar seçim propagandası ve yasaklarının başlayacağı 12 Temmuz'a kadar Başbakan'ın programına konulması halinde açılışların devam edeceğini ifade ederek "Ben görevimi yerine getirmeye çalışıyorum"dedi.

MİTİNGLERDEN AYRILDI: Bayraktar, Hürriyet'in sorusu üzerine TOKİ törenlerinin, iktidar partisinin seçim mitingine dönüştüğü algılaması nedeniyle, Başbakan'ın mitinglerinden ayrıldığını söyledi. TOKİ'nin Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği son törene katılan Başbakan Erdoğan'ın seçim mitingini törenden ayrı yaptığını hatırlatan Bayraktar, törenin eskisi kadar kalabalık olmadığını ifade etti. Cuma günü Erzincan'da gecekondu dönüşüm projesini hayata geçireceklerini belirten Bayraktar şunları söyledi: "Erzincan'da da sembolik anahtar teslim töreni olacak. Samsun'da hastane açılışı ve temel atma var. Tüm programlar Başbakanlık ve Valilikle ortak hazırlanıyor. Başbakan gelmezse ben memur olarak açılış yapmam. Açılışları talimat üzerine yapıyoruz. Hükümetin programını yürütüyoruz. Başbakan'ın 11 Temmuz'a kadarki programlarına bu açılışları da koyarlarsa biz de görevimizi yerine getirmeye çalışırız."

GİZLİ KAMPANYA: Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen TOKİ'nin Erzurum açılışını canlı yayınlayan televizyon kanalları nedeniyle RTÜK uzmanları rapor hazırlamış, raporu değerlendiren YSK ise törenleri "gizli seçim kampanyası" niteliğinde bulmuştu. Bir kamu kurumu olan TOKİ'nin törenlerinin iktidar partisi AKP'nin seçim mitingine dönüştüğü tespitini yapan YSK, kamu olanaklarının siyasi propagandaya alet edilemeyeceğine karar vermişti. Bu nedenle 8 televizyon kanalı uyarılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber