KPDK toplantısında, 3600 ek gösterge veya enflasyon zammı görüşülebilir mi?

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KPDK'nin Aralık ayı toplantısında ek göstergeleri ve enflasyon zammını görüşmek istediklerini belirtti. Ancak kanunen bu konuların görüşülmesi mümkün değil.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Kasım 2018 23:47, Son Güncelleme : 29 Kasım 2018 23:48
KPDK toplantısında, 3600 ek gösterge veya enflasyon zammı görüşülebilir mi?

Yılda iki defa yapılan KPDK'nın son toplantısı 7 Aralık'ta yapılacak.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Senede iki kere toplanması gereken KPDK'nin ilk toplantısı 29 Mart'ta yapılmıştı. O toplantıda, izin süreleri, 4/C'lilere ilişkin beklentiler ile kadın memurların esnek çalışma düzenlemesinin de aralarında olduğu başlıkları gündeme getirmiştik. 7 Aralık'ta yapılacak yılın son toplantısında en önemli gündem maddemiz 3600 ek gösterge olacak çünkü kamuoyu seçim döneminde gündeme getirilen bu vaadin geniş bir çerçevede bir an evvel karşılık bulmasını bekliyor. Bunun dışında, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre güncellenmesi ve enflasyon farkıyla ilgili görüşlerimizi paylaşacağız."

Ancak, Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında bu konuların ele alınması mümkün değildir.

Zira 4688 sayılı Kanunun 21. maddesi şu şekildedir:

"28 inci maddede belirtilen toplu sözleşme konuları ile kurumsal konular dışında kalan ve kamu personel sistemini ilgilendiren genel nitelikli konular, Kurulda değerlendirilir."

Kanunun bu maddesine göre, bir toplu sözleşme konusu olan ek gösterge veya enflasyon zammının Ocak ayı beklenmeden verilmesi şeklindeki taleplerin, değil KPDK masasına gelmesi, gündem konuları arasında yer alması dahi mümkün değildir.

KPDK toplantılarında, daha önceki toplantılarda olduğu gibi, genel olarak bir sonuç doğurmayan konuşmalar yapılmakta ve taraflar, bağlayıcı bir karar almadan dağılmaktadır.

Bir KPDK toplantısı daha, formaliteyi tamamlamaktan öteye gidemedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber