ÖSS sahtekarları serbest bırakıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa, Hatay, Adıyaman ve Mersin'de sahte kimlik ve sınava giriş belgesi düzenleyerek para karşılığı farklı şahısları sınava girdiren 48 kişilik bir şebeke düzenlenen eş zamanı operasyonla çökertildi. Şebeke içerisinde başkanısının yerine sınava giren 19 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre, operasyon çerçevesinde olayla ilgili olarak Hatay'da 12, Adıyaman'da 1, Mersinde 2, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 16, Şanlıurfa Merkez'de de 17 olmak üzere toplam 48 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Merkez'de gözaltına alanın 17 kişinin aynı dershaneye gittiği ve dershanedeki bir öğretmenin öğrencileri örgütlediği öğrenildi.

Şahısların üzerinde yapılan aramada çok sayıda sahte sınava giriş belgesi, kopya çekmek için koltuk altları ve iç çamaşırlarına yerleştirilmiş ince telefonlar ve ses düzenekleri ile kopya kâğıtları ele geçirildi.

Diğer illerdeki zanlılarda Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirilerek burada sorguya alındı.

Gözaltına alınan şahıslardan 19'u (Joker olarak başkasının yerine sınava giren) Türk Ceza Kanunda Kopya çekmenin suç olduğuna ilişkin bir madde yer almadığı için emniyetteki sorgunun ardından serbet bırakıldı ve adliyeye götürülmedi.

Diğer 28 kişi ise TCK'nın 220'inci maddesine; "Suç işlemek için örgüt kurmak ve örgüte üye olmak sureti ile haksız kazanç elde etmek" muhalefetten Hâkim karşısına çıkarıldı. Olayla ilgili olarak yaşı küçük olan 2 şahsın arandığı öğrenildi.

Söz konusu olaylara karışanların isimleri şöyle: Sınava giden öğrenciler H.G, İ.D, İÇ, A.C, H.G, G.S, H.A, A.Ö, Ş.B, N.Ö, E.A, R.Ö, H.İ, M.Y, H.K, N.Ö, E.K, N.K, N.İ.

Sahte kimlik düzenleyerek başkasının yerine öğrencileri sınava girdiren (organizatörler): H.A, F.L, H.D, F.S, M.A, A.Y, E.Y, M.Y, S.Y, A.A, K.Y, Ö.B, M.K, N.Y, A.Y, S.E, M.A, İ.A, C.Y, M.Y, A.D, V.E, I,A, M.K, C.K, İ.Ç, A.A,R.A, N.İ.G.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber