Eğitim-Sen: Öğretmen Nuran Uca'yı güvencesizlik öldürdü

Haber Giriş : 20 Haziran 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Batman'da öğretmen Nuran Uca'nın intihar sebebinin, ?Aile içi şiddet ve eğitim sistemindeki çarpıklık, iş güvencesinden yoksunluk? olduğunu savundu.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmen Nuran Uca'nın (25) intiharı ile kadınların içinde bulunduğu ağır koşulların neden olduğu intihar olaylarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti.

Kadınların, yaşam sevinçlerini yitirecek kadar baskı altında tutulmalarının ve namus gerekçesiyle aile yakınları tarafından öldürülmelerinin de kabul edilemez olduğunu kaydeden Dinçer, kadın intiharlarının engellenebilmesi için yeterli adımların atılamadığını dile getirdi.

Dinçer, Batman'da televizyon kablosuyla kendini asarak intihar eden Nuran Uca isimli öğretmenin, intihar sebebinin ?Aile içi şiddet ve eğitim sistemindeki çarpıklık, iş güvencesinden yoksunluk? olduğunu savundu.

Dinçer, mesleğini kadrolu olarak yürütememesi, iş güvencesinden yoksun olması ve aile içi baskı nedeniyle psikolojik sıkıntı içinde olduğu şeklinde bilgi aldıklarını söylediği Uca'nın, ek ders ücreti karşılığında öğretmenlik yapmaya başladığı ifade etti.

Alaadin Dinçer, şunları söyledi:

?Öğretmen kadrosu alabilmek için KPSS'ye hazırlanan ve bu sınavın stresini yaşamakta olan Nuran öğretmen, ailesinden baskı ve şiddet görmeyi de sürdürmüş. İşe ara verip KPSS'ye hazırlanma isteğine, eve getirdiği gelirden yoksun kalmak istemeyen ailesi sıcak bakmamış. Anlatımlar, Nuran öğretmenin son günlerde bir de duygusal bir ilişki yaşadığı gerekçesi ile ailesinden gördüğü şiddetin arttığı ve eve hapsedildiği yönünde."

Sorumluların kadının can güvenliğini korumak için yükümlülükleri olduğunu dile getirerek MEB'e seslenen Dinçer, ?MEB, Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen adaylarının çilesine son versin. Eğitim Fakültesi mezunlarının, kadrolu öğretmenler olarak bir an önce atamaları yapılsın? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber