'Elektronik sevk vatandaşın işini kolaylaştıracak'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de uygulanmaya başlayan elektronik sevk sisteminin amacının, vatandaşın işlerinin kolaylaştırılması olduğunu söyledi. Akdağ, elektronik sevk sisteminin, vatandaşın bürokratik işlemlerinde yaşadığı sıkıntıyı kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya konulduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad Uluslararası Kral Halid Havaalanı'nda Cihan'a açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, Sosyal Güvenlik ve Sağlık Kurumu'nun özellikle son yıllarda ciddi gelişmeler gösterdiğini ifade etti. Akdağ, "Sosyal Güvenlik ve Sağlık Kurumu, elektronik sevk uygulamasında meydana gelebilecek istismarların önüne geçmek için büyük bir gayret içindedir" dedi.

Genel anlamda zorlukların yaşanmayacağını belirten Akdağ, ancak münferit olarak bazı zorluklar, sıkıntılar yaşanabileceğini, bu durumlarda bakanlığın bunun üstesinden geleceğini ifade etti.

Sağlık alanında birçok yeniliğin, değişimin yapıldığına dikkat çeken Bakan, "Her değişimde olduğu gibi bu değişimde de sancılanmalar yaşanabilir; fakat bunun sonunda vatandaşımızın işi kolaylaşacaktır" diye konuştu.

"GAYEMİZ BİR TEK VATANDAŞIMIZIN BİLE KONGO HASTALIĞINDAN ÖLMEMESİDİR"

Açıklamasında, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yönelik çalışmalara da değinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gayelerinin 'bir tek vatandaşın dahi Kongo hastalığından muzdarip olmaması, canından olmaması olduğunu' söyledi. Akdağ, Kırım Kongo hastalığı olarak bilinen bu hastalığın hayvanlardan insanlara bulaşan bir hastalık türü olduğunu belirtti.

Hastalığın keneden insanlara bulaştığını söyleyen Akdağ, bu hastalığın önlenmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yanı sıra Tarım Bakanlığı ile ortak çalışma halinde olduklarını kaydetti.

Hastalık konusunda vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çeken bakan Akdağ, "Bu konuda Sağlık Bakanlığı olarak ilgili bakanlıklarla ortak hareket ederek bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle bu hastalığın görüldüğü bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ayaklarını, bacaklarını ve kollarını açık bırakmamaya gayret etmeleri gerekiyor" dedi.

Kene ısırmış ve ısırdıktan sonra vücutta kalmışsa çıkarılması esnasında profesyonel tıbbi bir müdahaleye ihtiyaç duyulacağını ifade eden Akdağ, "Vatandaşlarımızın bu durumlarda en yakın sağlık kurumuna müracaat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Bu hastalığın görüldüğü ülkelerde ölüm oranlarının yüzde 30'lara çıkabildiğine işaret eden Bakan Akdağ, bu oranın Türkiye'de yüzde 5-6 civarında olduğunu dile getirdi. Recep Akdağ, bunun sebebinin de şüpheli vakaların takibinde düzenli çalışmalara bağlı olduğu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber