Oyak, satıştan önce komutanlardan görüş aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OYAK Grubu Genel Müdürü Coşkun Ulusoy OYAK Bank'ın satışı ile elde edilen kaynakların yurt içi ve yurt dışı yeni yatırım projelerinde değerlendirileceğini söyledi.

OYAK Bank'ın satışı ile ilgili düzenlenen basın toplantısının ardından İHA'nın sorularını yanıtlayan Ulusoy, bazı emekli generallerin eleştirilerine rağmen bankanın satışı hakkında OYAK Genel kurulunda görev yapan komutanların da görüşlerine başvurduklarını ve herhangi bir olumsuz değerlendirme ile karşılaşmadıklarını belirtti.

Ulusoy banka satışının ardından yurt içinde ilgilendikleri iki proje olduğunu bunun dışında yurtdışında da bir yatırım yapabileceklerini belirtti.

Ulusoy şöyle konuştu:

"Henüz gelmiş bir para yok. Anlaşma gerekli onayları aldıkta sonra bir paranın gelmesi söz konusu. Biz de diyoruz ki bu para gelirse yeni yatırım projelerinde değerlendiririz. Türkiye'de şuanda iki tane yatırım konusu var masamızın üzerinde. Bir tanesi enerji alanında. Öteki ise kalabalık bir grup yatırımcı ile rekabet ortamında teklif vermeyi içeren bir çalışma. Bu iki proje dışında yurtdışında da yatırım yapabiliriz. Global ekonomide karşılıklılık söz konusu. Yani, yabancılar Türkiye'ye yatırım

yapıyorlarsa, biz de yurtdışında yatırım yapabiliriz. Yurtdışında yapacağımız bu yatırım, finansal alanda olabilir ve buradan.şirket satın alma çizgisine kadar uzanabilir. Coğrafya olarak ise, bu yatırımı Avrupa veya Amerika pazarlarında yapabiliriz".

Bazı emekli generallerin OYAK Bank'ın satışını eleştirmeleri ve paralarını bankadan çekeceklerini açıklamaları konusunda da, OYAK'ın 230 bin üyesi olan büyük bir kuruluş olduğunu herkesin kendi fikrine sahip olabileceğini ve bu doğrultuda hareket edebileceğini söyledi. Parasını çekme kararında olanlara karşılık, bu şekilde düşünmeyenlerin de olduğuna inandığını belirten Ulusoy, kendisinin 2001 yılından beri OYAK Bank'ın 'ordunun bankası' olmadığını çeşitli yerlerde ifade ettiğini belirterek OYAK'ın ordu mensuplarının tasarruflarını yatırım yaparak değerlendiren bir yatırım şirketi olduğunu ve OYAK Bank'ın da yatırım yaptıkları şirketlerden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"OYAK'ın kuruluş yasasına göre OYAK'ın Yönetim Kurulu değil ama OYAK Genel Kurulu, 40 tane üyeden oluşur. Kanuna göre bunlardan 20 tanesi çeşitli kuruluşların temsilcisi olarak genel kurulda yer alır. Bunların içinde, Bankalar Birliği başkanı var, Odalar Birliği başkanı var iki tane iş adamı var; Türk Silahlı Kuvvetleri'nden komutanlar da var. Herkese danıştık da komutanlara danışmadık olur mu? Olmaz tabi. Onlar da karşı çıksaydılar ifade ederlerdi etmediklerine göre demek ki ne tehlike var ne gizlilik var. O konuları söyleyenler biliyor da bu insanlar mı bilmiyor? Bazen hakikaten insaf demek lazım Türkiye'de bilmeden fikir sahibi olmanın sınırları yok herhalde".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber