Okullardaki demirbaş defterleri tarih oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye'de ilk kez, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan bir düzenlemeyle okullardaki ve bakanlık merkez teşkilatındaki demirbaş defterleri artık kullanılmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, demirbaşların web ortamında kaydının yapılmasına ilişkin genelge yayımlayarak illere gönderdi.

Genelge gereğince okullardaki demirbaş defterleri artık kullanılmayacak.

?Taşınır Mal Yönetmeliği? gereğince MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma sonucunda kayıtlar elektronik ortamda tutulacak.

Türkiye'de ilk defa yapılan bu uygulamayla taşınır mallar web tabanlı yazılımla elektronik otama kaydedilecek.

Okullar sayımlarını yaparak, ?http://ilsis.meb.gov.tr? adresi üzerinden, bütün demirbaşlarını bu adrese işleyecekler. Böylece hangi kurumda kaç tane demirbaş olduğu, fiyatları görülebilecek.

?TÜRKİYE'DE BİR İLK?

MEB yetkilileri, Bakanlıkça yapılan bu uygulamanın bir ilk olduğu belirtildi.

Bu çalışmayla MEB'in bilançosunun reelleştiği, hangi ilde ne kadar bilgisayar, ne kadar masa olduğunun görülebileceği kaydedildi.

Bakanlığın konuya ilişkin çalışmaları tamamladığı belirtilerek, 30 Haziran cumartesi gününe kadar okulların demirbaşlarını elektronik ortama aktaracakları belirtildi.

Demirbaş defterinin okullar için büyük bir sıkıntı olduğu ifade edilerek, demirbaşların türlerinin sistem tarafından belirlenmesiyle okul müdürlerinin işinin de kolaylaşacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber