Polis okullarında mezuniyet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır, İzmir, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Elazığ, Yozgat ve Erzincan'da polis adayları diplomalarını törenle aldı.

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen törende 435 öğrenci diplomasını aldı.

Okul Müdürü Mahmut Çakır, emniyetin, devlete, topluma, kişilere, mal ve eşyalara yönelik muhtemel tehlikeleri önlemek için hukuka uygun alınan önlemlerle asayişin sağlanması ve huzurun tesis edilmesi olduğunu ifade etti.

Adaletin gerçekleşmesinde polisin önemli bir yeri olduğuna dikkati çeken Çakır, ?Çünkü, haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan ayırma ile görevli yargı organı kararını verirken, polisin elde edip sunduğu delillerle bir kanaat sahibi olmaktadır' dedi.

Törene Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Diyarbakır AK Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan, CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, kurum müdürleri, öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı.

İZMİR

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulunun 5. dönem mezuniyet töreninde 50'si kadın, 521 öğrenci diplomasını aldı.

İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, törende yaptığı konuşmada, mezunların kanunlara bağlı, insan haklarına saygılı şekilde görevlerini yerine getireceklerinden şüpheleri bulunmadığını söyledi.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Gülnaz de öğrencilerin dünya standartlarında bir eğitim ve bilgiyle donatıldığını kaydetti.

Gülnaz, ?Sizlere tavsiyem, meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutmanız, görev ve sorumluluklarınıza bağlı, meslek disiplinin gerektirdiği tutum ve davranış içinde hareket etmeniz, taşıdığınız üniformaya hiçbir şekilde leke getirmemeniz ve bu vatan uğruna canını feda etmiş şehitlerimizi düşünerek vazifenizi sadakatle yerine getirmenizdir? dedi.

ERZURUM

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Erol Çöl, halkın polisten temel hak ve özgürlüklerini korunmasını ve adaletin uygulanmasına tarafsız olarak yardımcı olmasını beklediğini belirtti.

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmenin toplumları hızla değişime zorladığını ifade eden Çöl, ?Gelişmelerle birlikte polis memuru yetiştiren okullarımız Polis Meslek Yüksekokullarına dönüştürülerek Polis Akademisine bağlanmıştır? diye konuştu.

Çöl, 2 yıllık eğitimin ardından 194 öğrencinin mezun olduğunu bildirdi.

GAZİANTEP

Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde, 212 öğrenci diplomalarını aldı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, toplumda demokrasi bilincinin oluşması ve yerleşmesinin, herkesin demokrasiyi tüm kurallarıyla benimseyerek uygulamasına bağlı olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Nazmi Akkuzu da son zamanlarda ülkede meydana gelen terörist eylemlerde artış gözlendiğini belirterek, ?Halkımızın birlik ve bütünlüğüne yönelik bu saldırılar, güvenlik güçlerimizin kararlı tutumu sayesinde amaçlarına ulaşamayacaktır? dedi.

KAYSERİ

Kayseri Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde 288 öğrenciye diplomaları verildi.

Kayseri Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Türk Polis Teşkilatının tüm personelinin her şart ve zeminde fedakarca görevini yerine getirdiğini belirtti.

Dünyanın hızla değiştiğini ve bu değişiklikte iç güvenliğin daha karmaşık hale geldiğini dile getiren Aladağ, ?Her türlü güvenlikte olduğu gibi iç güvenlikte de insan faktörü önemlidir. Bu nedenle polis teşkilatı ile kardeş kuruluş jandarma, personeline yüksek donanımla eğitim, öğretim verilmektedir? dedi.

ELAZIĞ

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekolunda düzenlenen törende 191 öğrenci diplomasını aldı.

Okul Müdürü Adem Kızılkaya, polis teşkilatının son 15 yılda aldığı eğitimle elde ettiği olumlu sonuçların hizmete yansıdığını belirterek, bu durumun vatandaşlarca da iyi bilindiğini söyledi.

Törende, yemin metninin bulunamaması üzerine bir süre beklendi. Tören sırasında fenalaşan iki öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu arada, dün evlenen mezun öğrenci Özgür Gümüş'ün evlilik cüzdanını da Vali Muammer Muşmal verdi.

YOZGAT

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törende 271 polis adayı diplomasını aldı.

Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, suç türleri ve suçlu profilindeki değişiklikler ile organize suçlardaki artışın iç güvenlik hizmetlerini daha da zorlaştırdığına dikkati çekerek, bu zorluklara rağmen polisin, halkın canını, malını ve namusunu canı pahasına korumak gibi, kutsal bir görevi üstlendiğini ifade etti.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de polisin, gücünü yasalardan, desteğini halktan alarak, ülkedeki dirlik ve düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden tüm gücüyle çalıştığını belirtti.

ERZİNCAN

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulundaki törende, 135 polis adayı diplomasını aldı.

Erzincan Valisi Ali Güngör, yaptığı konuşmada, polisin devletin vitrini olduğunu belirterek, ?Devletin güler yüzünü göstermek ilk olarak polise düşüyor. Sizler toplumun huzur, güvenlik, asayişinden sorumlu olacaksınız? dedi.

Okul müdürü Ahmet Mühim de devletin yasal gücünü temsil ederek, toplumsal yaşamın düzenli ve güven içinde işlemesini sağlamak gibi zor ve önemli bir sorumluluk üstlenecek genç polis memurlarını halkın ve teşkilatın hizmetine kazandırmanın onur ve gururunu yaşadıkları belirtti.

Törene eski Ulaştırma Bakanı AK Parti Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile bazı daire müdürleri AK Partili milletvekili adayları ve polis adaylarının aileleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber